XanTheater

  • Δεν έχουμε τίποτε εναντίον του Αντώνη Μουσαδέ, αλλά λίγο μετά από αυτό τι είναι αυτό;
  • Βία, τρομοκρατία και επιστροφή της δεξιάς στα μετεμφυλιακά ήθη της
  • Δυστυχώς το να γνωρίζεις πώς να γράψεις πέντε αράδες στα ελληνικά, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για να γίνεις δήμαρχος ελληνικής πόλης
  • 3.220 ευρώ για μία εμφάνιση τοπικού σχήματος στην Ξάνθη!
  • Ανακριβείς οι φήμες ότι θα μπει στον κόμβο της Σάρδεων μηχάνημα έκδοσης αριθμών προτεραιότητας για όσους κυνηγάνε τα αδέσποτα
  • Αποκαλύφτηκε ποιος έκανε τη δωρεά για την περιβόητη "μεγάλη σημαία" στην Ξάνθη κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών...
  • Επίκαιρο
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Από τον Συντονισμό Ξάνθης Ενάντια στα Μνημόνια κοινοποιήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την επιτυχία της απεργίας στις 12 Γενάρη συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε - Απεργιακή διαδήλωση: Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 12.30 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζόμενων που απέργησαν και διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις πόλεις. Οι δρόμοι πλημμύρισαν από απεργούς. Κανένας συρμός του μετρό και του τραμ δεν κινήθηκε, κανένα καράβι δεν βγήκε από λιμάνι και χιλιάδες εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βγήκαν στους δρόμους. Η απεργία και οι διαδηλώσεις έγιναν και πέτυχαν, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να την διαλύσουν παρόλο που την αποφάσισαν εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Στείλαμε το μήνυμα ότι η μάχη ενάντια στα προαπαιτούμενα και τον αντιαπεργιακό νόμο άρχισε και οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να την κερδίσουμε.

Το πολυνομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση για ψήφιση στη βουλή, παρά τις προκλητικές δηλώσεις Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου ότι η πλειονότητα των άρθρων του είναι φιλεργατικά, αποτελεί ένα τεράστιο χτύπημα για τους εργαζόμενους. Δεν είναι μονάχα η απαγόρευση των απεργιών και το χτύπημα των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η ρύθμιση για την ένταξη των υπόλοιπων Δ.Ε.Κ.Ο. στο υπερταμείο πριν ακόμη ψηφιστεί, έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στις αστικές συγκοινωνίες. Η διοίκηση του Ο.Α.Σ.Α. ανακοινώνει την πρόθεσή της να καταργήσει μονομερώς, όλες τις μη μισθολογικές παροχές της συλλογικής σύμβασης, (π.χ. παιδικούς σταθμούς, τροφεία, οδοιπορικά, κατασκηνώσεις κλπ), ξεσηκώνοντας θύελλα οργής στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών.

Η επιτυχία της απεργίας έχει τη συνέχειά της και τη Δευτέρα 15 Γενάρη, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωράει σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις δώδεκα μέχρι τη λήξη της βάρδιας και απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η Ο.Λ.Μ.Ε. και η Δ.Ο.Ε. την έχουν μετατρέψει σε 24ωρη απεργία. Όλες οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (μετρό, τραμ, ΕΘεΛ, Η.Λ.Π.Α.Π., Η.Σ.Α.Π.) προχωράνε σε 24ωρη απεργία. Η ΟμΕ Ε.Υ.Δ.Α.Π. οργανώνει στάση εργασίας την ίδια μέρα. Και το απόγευμα στις 17.00 στο Σύνταγμα, την ώρα που θα ψηφίζεται στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, όλα τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια καλεί τη Δευτέρα 15 Γενάρη τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουν μαζικά το "παρών" στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 και πανελλαδικά σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και στο συλλαλητήριο έξω από την βουλή στις 17.00.

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τους χώρους δουλειάς και τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για να ξηλώσουμε τα προαπαιτούμενά τους, να σπάσουμε στην πράξη τον νόμο που απαγορεύει τις απεργίες, να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ματωμένα πλεονάσματα τους που χτίζονται πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων.