XanTheater

  • Για γέλια και για κλάματα: Σιωπή ή μετρημένες κουβέντες ολόκληρων χρόνων μετατράπηκαν σε φλογερό ενδιαφέρον και βομβαρδισμό ιδεών και προτάσεων!
  • Σχολεία στους δήμους, εκπαιδευτικός δήμαρχος κι όμως καμία καταδίκη των φασιστικών συνθημάτων σε σχολείο!
  • Σωρηδόν κόβονται φέτος οι "κομμένες" για αρκετά χρόνια πίτες
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • ...και κάποτε να μάθουμε πως δεν είναι πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά πυροσβεστικό σώμα
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

«Ο όμιλος Ζερίτη είναι ένας παγκόσμιος ειδικός στη βιομηχανία χαρτιού -με δύο εργοστάσια παραγωγής χαρτιού, ένα στη Βουλγαρία και ένα στην Αίγυπτο, μια μονάδα ανακύκλωσης χαρτιού στην Ουγγαρία- και πάροχος συμβουλών που προτείνει αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις για παραγωγή χαρτιού. Ο όμιλος είναι παρών και στον τομέα των ακινήτων, κατέχοντας ή διαχειριζόμενος 300.000 m2 βιομηχανικών, εμπορικών κτιρίων και κατοικιών κυρίως σε Ελλάδα και Ουγγαρία». Από την ιστοσελίδα του ομίλου Ζερίτη.

Την ίδια στιγμή περίπου 180 οικογένειες σε Ξάνθη και υπόλοιπη Ελλάδα περιμένουν δεδουλευμένα οκτώ μηνών και αποζημιώσεις -πολλοί από αυτούς δεκαετιών εργασίας- μετά την «πτώχευση» της χαρτοποιίας "Diana" το 2012.

Πριν λίγες μέρες με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε από τοπικό βουλευτή του ΣυΡιζΑ και τοπικά Μ.Μ.Ε. πως με απόφαση της υπουργού Εργασίας θα δοθούν χίλια ευρώ εφάπαξ ενίσχυση στους απολυμένους της "Diana" που είναι εγγεγραμμένοι στο ταμείο ανεργίας. Πρακτικά, από τις 180 οικογένειες μιλάμε για λιγότερους από τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων (ΠαΣοΚ – Ν.Δ. – ΛαΟΣ – ΣυΡιζΑ – ΑνΕλ), μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν καταδικάζουν τους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο, τους εργαζόμενους, σε φτώχεια και ανέχεια, ενώ διασφαλίζουν πως δεν θα θιχτούν σε καμιά περίπτωση τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι παραλογισμός τη στιγμή που ο όμιλος Ζερίτη «πνίγεται» στα κέρδη, οι άνθρωποι με τον ιδρώτα των οποίων -και με το αίμα με νεκρούς το 1998- βγήκε το κεφάλαιο με το οποίο χτίστηκαν οι επενδύσεις σε Αίγυπτο, Ουγγαρία, Βουλγαρία, να περιμένουν έξι χρόνια τώρα τους κόπους μιας ζωής;

Κι αντί ΤΩΡΑ, με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ να λύσει τον παραλογισμό «πτωχευμένη» επιχείρηση με ζάμπλουτους ιδιοκτήτες, έρχεται να κοροϊδέψει κυριολεκτικά τους πρώην εργαζόμενους της "Diana" με την εφάπαξ ενίσχυση των χιλίων ευρώ για ελάχιστους.

ΤΩΡΑ

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων
  • Νομοθετική ρύθμιση που να λύνει το ζήτημα καταβολής των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους «πτωχευμένων» επιχειρήσεων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους που συνεχίζουν σε άλλους κλάδους, άλλες επιχειρήσεις τη λειτουργία τους
  • Καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης των χιλίων ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους της "Diana".

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε