XanTheater

  • Για να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει η... "κατασκευή της τοποθεσίας web" του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • Ξανθιώτικο ίδρυμα δεν περιορίζεται στο κάκιστο "μαύρο χιούμορ" σε αναρτήσεις του στο facebook, αλλά κάνει like στον εαυτό του και αναρτά και τρία "σχόλια" με ξεκαρδιστικό γέλιο! Το λες και απόλυτο ξεπεσμό...
  • Επανήλθε, λέει, η (σχεδόν μονίμως) "πεσμένη" ιστοσελίδα του δήμου Τοπείρου. Ε, και; Ποια η διαφορά;
  • ...και κάποτε να μάθουμε πως δεν είναι πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά πυροσβεστικό σώμα
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Συγκέντρωση-εκδήλωση για τα 73 χρόνια από "το μεγαλύτερο έγκλημα του ιμπεριαλισμού στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, όταν το πυρηνικό μανιτάρι των Η.Π.Α. εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους" πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Αυγούστου η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης στην πλατεία Δημοκρατίας.

Διακινήθηκε σε μεγάλο αριθμό ανακοίνωση για την κατάσταση στην περιοχή 73 χρόνια μετά τη ρίψη των βομβών στα δύο ιαπωνικά νησιά, ενώ ταμπλό στην περίμετρο του χώρου απεικόνιζαν σκηνές από τη φρίκη του πολέμου και τις συμφορές που αυτός φέρνει στους λαούς. Πολύ όμορφη στιγμή η απαγγελία ποιημάτων και η εκφώνηση πεζών κειμένων από τρεις νεολαίους, τον Άρη, την Ευγενία και τη Στέλλα. Αν η ποίηση και ο πεζός λόγος είναι ριπές ζωής, τότε όλοι καταλαβαίνουν πως έχουν θέση σε εκδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο και στα δεινά που φέρνει η ιμπεριαλιστική ειρήνη στα διαλείμματα ανάμεσα στους πολέμους.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιώργου Κολλάρου για την «τιμή» στο πρόσωπο του προέδρου των Η.Π.Α. Χάρι Τρούμαν με άγαλμα στην πρωτεύουσα της χώρας που πρώτη δέχτηκε τις βόμβες ναπάλμ. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης στάθηκε με έμφαση στους κινδύνους που εμπεριέχουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για εμπλοκή στα επιθετικά σχέδια της λυκοσυμμαχίας του Ν.Α.Τ.Ο. στην σημερινή κατάσταση στους τομείς των έργων προστασίας του λαού από φαινόμενα όπως οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί. Κάλεσε τους ξανθιώτες να επιδεικνύουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση όλων των σκληρών μέτρων που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο που ετοίμασε ομάδα της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης και ήταν αφιερωμένο στην καταδίκη του Ν.Α.Τ.Ο. και στις επεμβάσεις του σε κάθε γωνιά του πλανήτη.