XanTheater

 • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
 • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
 • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
 • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
 • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
 • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
 • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
 • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Παρασκευή και 13 (Οκτωβρίου, στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο) η συγγραφική κοινότητα της Ξάνθης "Xanthi symposium meetup" ταξιδεύει στους δρόμους της Βαλτιμόρης του 1840 παρέα με τον Edgar Alan Poe και τις ιστορίες μυστηρίου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Βασιλική Στρώλη και το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής "Φιλαναγνωσία", σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση:

Σε καλούμε να διαβάσεις αλλά και να απολαύσεις αυτές τις ιστορίες και έπειτα να γράψεις μαζί μας μία δική σου! Φτιάξε τον ήρωα σου από τον φόβο σου… άλλωστε ο φόβος όταν μοιράζεται, παύει να έχει πια ισχύ.

Απελευθέρωσε την ιστορία σου και μοιράσου την μαζί μας!

Για πρώτη φορά στην Ξάνθη δημιουργείται η κοινότητα του meetup. Μια φόρμα που ξεκίνησε από την Αμερική, ευδοκίμησε στην Αγγλία και έπειτα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργήθηκε για να ενώσει ανθρώπους από κάθε γωνίτσα της πόλης, με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες όταν αυτά λείπουν από την καθημερινότητα τους. Πριν λίγους μήνες στην Ξάνθη γεννήθηκε μια ομάδα (γκρουπ), μια ομάδα που αγαπά τη συγγραφή, ζει με την ανάγνωση και ανακαλύπτει τις θεραπευτικές τις ιδιότητες, μαγεύεται από τη δημιουργική γραφή σε συσχέτιση με την ψυχοθεραπεία, τη μυρωδιά του βιβλίου και τόσα ακόμη. Στόχος του "Xanthi symposium meetup" είναι να φέρει κοντά ανθρώπους που γράφουν είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, αυτούς που δεν γράφουν ή που νόμιζαν πως δεν γράφουν μα θα ήθελαν να δοκιμάσουν ένα ταξίδι ανάμεσα στις λέξεις. Ιδιαίτερα αυτούς που γράφουν τα βράδια και έπειτα κρύβουν τις λέξεις κάτω από το μαξιλάρι πιστεύοντας πως δεν είναι καλοί στη γραφή. Όλοι αυτοί γινόμαστε μια ομάδα που δύο φορές τον μήνα μοιράζεται κείμενα, ανταλλάσει κριτικές, συναντά επιμελητές βιβλίων, εκδότες, αρθρογράφους και δημιουργεί ένα κόσμο γεμάτο γραφή και συναισθήματα. Γράφουμε σε όμορφους, ζεστούς χώρους, με καφέ ή κρασί. Σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, σε αυλές, σε μουσεία και όπου μπορείς να φανταστείς. Ένας μονάχα είναι ο περιορισμός: Να έρθεις με την ψυχή σου. Οι λιγοστοί κανόνες μας:

 • Ελευθέρωσε τη φαντασία σου
 • Μοιράσου τις ιδέες σου
 • Άσε διάχυτες τις λέξεις να αιωρούνται στον αέρα και…
 • Απόλαυσε.

Διευκρινίσεις προς τους γραφοσυνταξιδιώτες: Μπαίνεις στη σελίδα www.meetup.com που αμέσως αναγνωρίζει την πόλη στην οποία βρίσκεσαι. Έπειτα σου εμφανίζει την ομάδα μας "Xanthi symposium meetup".