XanTheater

  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Φόλκερ Σλέντορφ, "Προβολές της Πέμπτης" από την Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, "Meetup στο μουσείο", βιβλιοπαρουσίαση, Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου και φυσικά χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις περιλαμβάνει ο Δεκέμβριος στη Φ.Ε.Ξ., ως εξής:

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τις Τρίτες 5 και 12 Δεκεμβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Αφιέρωμα στον Φόλκερ Σλέντορφ. Γεννήθηκε το 1939 και ανήκει στο νέο γερμανικό κινηματογράφο που δημιουργήθηκε από τη δεύτερη μεταπολεμική γενιά, στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Η καταπιεσμένη ενοχή της προηγούμενης γενιάς για τον πόλεμο, η έμμονη ιδέα του παρελθόντος, βρήκε έκφραση μέσα από τις ταινίες γερμανών δημιουργών του κινηματογράφου. Είναι ένας από τους πολιτικοποιημένους σκηνοθέτες της γενιάς του, που επανειλημμένα κατήγγειλε τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής στη Γερμανία. Ο Σλέντορφ καθ’ όλη τη διάρκεια της σκηνοθετικής διαδρομής του ανατρέχει σε θησαυρούς της λογοτεχνίας τους οποίους μεταφέρει στο κινηματογραφικό πανί.

Κάτι παίζει και τις Πέμπτες στο μουσείο

Τις Πέμπτες 7 και 21 Δεκεμβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Οι κινηματογραφικές λέσχες της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης και της Φ.Ε.Ξ. οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους και όχι μόνο. Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Meetup στο Μουσείο

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: «Christmasstories - Comeandwrite». Γράφουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Μοιραζόμαστε μνήμες, εικόνες, ιστορίες από τα παλιά, ιστορίες του παππού, της γιαγιάς και γιατί όχι και ιστορίες από το μέλλον. Ας μη ξεχνάμε τον Σκρουτζ!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Παρασκευή 8 έως και 22 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Χριστουγεννιάτικες ταινίες, ζωγραφιές, κατασκευές στολιδιών, κάλαντα, αφήγηση παραμυθιών. Το μουσείο παρουσιάζει την παράδοση των Χριστουγέννων στην Ξάνθη.

Χάρτινες και μουσικές πόλεις

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου (12.00) στο σπίτι πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.: Καλεσμένος ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου που θα παρουσιάσει την νέα συγγραφική δουλειά του και θα συνομιλήσει με τους μικρούς -και όχι μόνο- φίλους του.

8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Κυριακή 10 έως και Σάββατο 16 Δεκεμβρίου (21.00) στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φ.Ε.Ξ. σε συνεργασία με τους καθηγητές γερμανικής γλώσσας και το "Goethe" Institut οργανώνουν στην Ξάνθη το 8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου. Στόχοι του φεστιβάλ είναι σπουδαστές της γερμανικής να εξασκηθούν στη γλώσσα, αλλά και το κοινό της περιοχής να γνωρίσει τους Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (20.00) στο σπίτι πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.: Η χορωδία, η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της Φ.Ε.Ξ. και οι καλεσμένοι τους θα ταξιδέψουν το κοινό με χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Είσοδος δύο ευρώ - οικονομική ενίσχυση του μουσείου.

Παραμύθια του δωδεκαημέρου

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (18.00) στο σπίτι πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.: Μια παράσταση που ταξιδεύει σε ήθη και έθιμα του δωδεκαημέρου, σε ευχές και κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα. Η Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Αλέξης Μακρής τραγουδά και συνοδεύει μουσικά την παράσταση. Είσοδος τρία ευρώ - οικονομική ενίσχυση του μουσείου.