XanTheater

  • "Φίδι στα καμαρίνια του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου Ξάνθης" λέει είδηση της 1ης Αυγούστου. Πού είναι το περίεργο;
  • Το... καλοκαιράκι φέρνει συνεχείς αναβολές συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων σε δήμους της Π.Ε. Ξάνθης
  • Η ρήση "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" βρήκε εφαρμογή (και) στον ΣυΡιζΑ Ξάνθης
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Κυκλοφορεί και φέτος –για έβδομη συνεχή χρονιά- από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών το "Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης", για το οποίο –και όχι μόνο- εκδόθηκε η ακόλουθη λεπτομερής ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπαραστάτες, συνεργάτες και συνάνθρωποι, εδώ και σαράντα τρία συναπτά έτη στηρίζετε πάντα τις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου της «αγάπης» που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ξάνθη, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων, την προαγωγή της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος, την ενημέρωση των νέων γυναικών και υποψήφιων μανάδων στη δωρεά των βλαστοκυττάρων τους (αίμα πλακούντα) κατά τον τοκετό, καθώς και της δωρεάς μυελού των οστών μέσω επιχρίσματος σιέλου.

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή σας τονίζουμε ξανά και ξανά, ότι βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του συλλόγου μας είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από αυτά που προαναφέραμε, συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς, αφού από τον Μάιο του 2017 δίνονται πλέον και πέντε χρηματικές υποτροφίες σε αριστεύσαντες μαθητές της γ’ τάξης των λυκείων μας, των οποίων ένας ή και οι δύο γονείς τους είναι εθελοντές αιμοδότες.

Ο σύλλογός μας -το έχουμε τονίσει πολλές φορές- ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν υπήρχαν και θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι για την εθελοντική αιμοδοσία από το κράτος. Αντίθετα, ο σύλλογός μας βασίζεται και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

Το 2018 αποτελεί μια ακόμη ιδιαίτερη χρονιά για την «αγάπη». Όπως γνωρίζετε μετακομίσαμε με ενοίκιο σε ακίνητο του δήμου, σε νέα και πιο λειτουργικά γραφεία στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης, προκειμένου να εξυπηρετούμε καλύτερα αλλά και περισσότερους συνανθρώπους, μας αλλά και να στεγάσουμε τους δεκάδες εθελοντές που βοηθούν στο έργο μας. Εξακολουθούμε να είμαστε για δέκατη πέμπτη συνεχή χρονιά (2003-2017) ο πρώτος σύλλογος σε προσφορά αίματος με απόλυτους αριθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα μέλη μας προσέφεραν και για το έτος 2017 πάνω από 5.100 φιάλες αίματος και βοηθήθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και πάσχοντα παιδάκια, ενώ συνολικά στα 43 έτη λειτουργίας μας έχουμε ξεπεράσει τις 135.000 φιάλες αίματος!

Όπως κάθε χρόνο κυκλοφορεί το λαχείο του συλλόγου της «αγάπης», με κόστος λαχνού το ένα ευρώ και συνολικά οκτώ δώρα:

  • Μία μοτοσικλέτα 125cc μάρκας "Daytona panther" αξίας 1.855,00€ από την "Καρανικολάου Γ. & Χ. Ι.Κ.Ε."
  • Ένα πολυμηχάνημα "Kyocera Ecosys" M 3540 αξίας 750,00€ από την "Α. Αυγεράκη - Β. Εξηνταβελόνη" Ε.Ε.
  • Μία προσφορά που περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις σε διώροφο διαμέρισμα στη Θάσο κατάλληλο για δύο ενήλικες και μέχρι τρία παιδιά, εντός του Ιουνίου 2019 ή Σεπτεμβρίου 2019, συνολικής αξίας 350,00€ από την "Επιπλωμένα Διαμερίσματα «Κήπος» - Τουριστικές Επιχειρήσεις Ε. Τσακατάρα Α.Ε."
  • Ένα ποδήλατο μάρκας "Ballistic coaster 2.0" αξίας 345,00€ από την εταιρία "Φανή Δερμεντζοπούλου"
  • Μία εξάμηνη θέση στάθμευσης αξίας 300,00€ από την εταιρία "Πέντε Α.Ε. εμπορία τροφίμων και υπηρεσιών χώρων στάθμευσης" (σταθμός αυτοκινήτων "Πλατεία")
  • Ένα σετ τεσσάρων ελαστικών αυτοκινήτων "Michelin" αξίας 300,00€ από την "Πουτακίδης Ηλίας & ΣΙΑ Ο.Ε. εμπόριο ελαστικών βουλκανιζατέρ"
  • Μία δωροεπιταγή αξίας 200,00€ από την "Praktiker Hellas" A.E.
  • Μία δωροεπιταγή αξίας 200,00€ από την "Δ. Γραβουνιώτης - Ι. Σκαρλατίδου Ο.Ε. κατάστημα «Λητώ»".

Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 44ης κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 30 Οκτωβρίου και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.

Το Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης είναι εδώ για έβδομη συνεχή χρονιά. Από τα έσοδά του θα ενισχυθούν για το έτος 2018 συνολικά πέντε κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική μας κοινωνία, ανάλογα με τα λαχεία που έχει αναλάβει να διαθέσει ο κάθε φορέας και με τα κάτωθι ποσοστά:

  • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» - ποσοστό 60%
  • Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης - ποσοστό 5%
  • Σωματείο «Ο Μέγας Βασίλειος» φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης - ποσοστό 20%
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» - ποσοστό 5%
  • Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της αγάπης» - ποσοστό 10%.

Οι φορείς που συμμετέχουν και φέτος προσδοκούν τα έσοδα του λαχείου για να υποστηρίξουν αλλά και να ενισχύσουν τις δράσεις τους στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία μας. Το έργο της Φιλανθρωπικής Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» λόγω της έντονης οικονομικής αλλά και επισιτιστικής κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, γίνεται αλλά και απαιτείται να μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ. Βοήθεια σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, σε άπορες οικογένειες και μοναχικούς συμπολίτες μας, πληρωμή λογαριασμών και επανασυνδέσεις σε Δ.Ε.Κ.Ο., υποτροφίες σε άριστους και οικονομικά ασθενείς μαθητές, αρωγή και συμπαράσταση όπου απαιτείται και επιβάλλεται λόγω ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι γυναίκες με το έργο τους στηρίζουν και άλλους φορείς όπως τον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης, το πρώην Ψυχολογικό Κέντρο, την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Σύνδεσμο Επικουρικών Υποτροφιών Ξάνθης, την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών κ.α.

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ΑμεΑ και των γονέων και κηδεμόνων αυτών. Η προώθηση και η προαγωγή της συλλογικής δράσης και της συναδελφικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του και η συνεργασία με συγγενείς φορείς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., αλλά και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και η διαμόρφωση συνθηκών αλληλοαποδοχής των ΑμεΑ με το κοινωνικό σύνολο και το δικαίωμα στη ζωή, είναι κάποιοι από τους στόχους και τις επιδιώξεις του.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών του νομού μας προσφέρει και αυτός ένα τεράστιο έργο και μια μεγάλη υλική, ηθική και ψυχολογική συμπαράσταση στους δεκάδες συμπολίτες μας που υποφέρουν αυτοί και οι οικογένειές τους από τις διάφορες μορφές καρκίνων και λευχαιμιών.

Το γηροκομείο της πόλης μας χρειάζεται τα τελευταία έτη και αυτή την οικονομική ανάσα που προσφέρουμε μέσω του λαχείου μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα γνωστά χρόνια οικονομικά του προβλήματα και τις σημαντικές μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, προκειμένου οι γέροντες που φιλοξενούνται να έχουν ακόμα πιο αξιοπρεπή διαβίωση. Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε τα τελευταία έτη να συντελείται μια μεγάλη και εντυπωσιακή αναβάθμιση τόσο στους κτιριακούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όσο και στην παρεχόμενη αξιοπρεπή φροντίδα και διαβίωση προς τους παππούδες και γιαγιάδες μας, κάτι που αξίζει να υποστηρίξουμε όλοι μας με τον ελάχιστο οβολό και σεβασμό μας για την όλη προσπάθεια της διοίκησής του.

Σας παρακαλούμε για μια ακόμη χρονιά λοιπόν να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Δεν ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ, να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη, προκειμένου να διατεθούν και πάλι με πολλή αγάπη στις δράσεις των προαναφερόμενων φορέων όπου τελικοί ωφελούμενοι είναι οι διάφοροι συμπολίτες μας.

Έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων, επταμελής οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται από τους εξής:

  • Πρόεδρος: Ιωάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος των διοικητικών συμβουλίων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» και του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος»
  • Αντιπρόεδρος: Χαράλαμπος Νασσόπουλος, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος»
  • Γραμματέας: Γεώργιος Παπαευστρατίου, α’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη»
  • Μέλος: Καλλιόπη Παπαϊωάννου, ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης ««ΠαραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί»
  • Μέλος: Ειρήνη Χατζησάββα, ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου «Ο Μέγας Βασίλειος», φορέα διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης
  • Μέλος: Δήμητρα Κοτσάκη, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
  • Μέλος: Βασιλική Αποστολίδου, οικονομική διαχειρίστρια της Φιλανθρωπικής Επιτροπής «Γυναίκες της αγάπης».

Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Φωτούλα Καναβούρη, Αρ. Πράξης 1.167/12-06-2018 (Βενιζέλου 102, Ξάνθη).

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσουν ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εθελοντές από τον σύλλογο της «αγάπης» προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια και τη συνεισφορά σας όπως κάθε χρόνο. Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία. Επίσης θα διατίθενται λαχεία καθ’ όλη τη διάρκεια των Εορτών Παλιάς Πόλης. Επίσης μπορείτε -αν το επιθυμείτε- να καταθέσετε ή να μεταφέρετε μέσω e-banking το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στον λογαριασμό GR49 0172 3520 00 5352-050868-861, αναφέροντας την επωνυμία σας και σημειώνοντας τον Α.Φ.Μ. και το κινητό τηλέφωνό σας, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε τους αναλογούντες λαχνούς.

“Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει”.

 

Καλαϊδόπουλος