XanTheater

  • Προς δήμο Ξάνθης (αλλά και άλλους εγγράμματους): Πόλη με κεφαλαίο το αρχικό είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους. Όλες οι άλλες γράφονται με μικρό (πεζό), της Ξάνθης μη εξαιρούμενης
  • Και η "Εβροφάρμα" στη μαύρη λίστα του Ε.Φ.Ε.Τ. πλάι στα "Lidl"
  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Ο Αλέκος Μυροφορίδης, ο πρώτος που ασχολήθηκε επαγγελματικά και κατέστησε γνωστό το παιχνίδι ρόλων στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Φιλαναγνωσία" το μεσημέρι (12.00) του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου.

Υλοποιώντας έναν από τους στόχους της που είναι να παρουσιάζονται στην Ξάνθη και να έρχονται σε επαφή με τους μαθητές της ειδήμονες ξεχωριστών αντικειμένων της δημιουργικής γραφής, η "Φιλαναγνωσία" φιλοξενεί τον Αλέκο Μυροφορίδη που ασχολείται με το παιχνίδι ρόλων από το 1999 και το 2007 δημιούργησε την εταιρεία "Gamecraft".

Σύμφωνα με τον κ. Μυροφορίδη "το παιχνίδι ρόλων, χρησιμοποιώντας έναν όρο που υπάρχει ήδη στο διαδίκτυο, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες. Οι συμμετέχοντες καθορίζουν τις ενέργειες των χαρακτήρων τους εν μέρει βασισμένοι στον σχεδιασμό του χαρακτήρα τους και οι ενέργειες πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν σύμφωνα με ένα σύστημα κανόνων και οδηγιών. Στο πλαίσιο αυτό οι παίκτες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα, καθώς οι επιλογές τους καθορίζουν την κατεύθυνση και την έκβαση των παιχνιδιών". Ο ίδιος χρησιμοποιεί τη θεωρία παιχνιδιών-ρόλων και των παιχνιδιών γενικότερα, ως εργαλειοθήκη για τη δημιουργία πρωτότυπων δρώμενων και δράσεων σε πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς. Έτσι, ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη διασκέδαση, σε αναρίθμητες εφαρμογές. Από τον Αύγουστο του 2007 που υπάρχει και η αντίστοιχη επιχειρηματική δραστηριότητα, η "Gamecraft" σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μυροφορίδη "όλοι αντιλαμβάνονται την καινοτομία στον τρόπο πρόσληψης της γνώσης, της πληροφορίας αλλά και τη νέα, διαφορετική, βιωματική διασκέδαση σε παιχνίδια που περιλαμβάνουν και προωθούν την αφήγηση, τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, τη συνδυαστική και συνθετική ικανότητα του μυαλού, αλλά και τη σωστή χρήση της τεχνολογίας. Όλοι θέλουν να παίξουν τον ρόλο τους, ζωντανά, σε μια ιστορία μυστηρίου". Πλέον είναι εκδότης, επιμελητής και συγγραφέας της περιοδικής συλλογής διηγημάτων μυστηρίου και φαντασίας με τίτλο «Αντίθετο ημισφαίριο», που έφτασε στην τέταρτη έκδοση πριν από λίγους μήνες. Κάθε δύο χρόνια, σε κάθε βιβλίο, παρουσιάζονται νέοι και παλιοί καταξιωμένοι συγγραφείς με σύντομες διηγήσεις.

Η παρουσίαση στη "Φιλαναγνωσία"

Δημιουργική γραφή και παιχνίδι ρόλων - «Το μήνυμα»: "Βρίσκεστε όπου αποφασίσετε εσείς. Καθισμένοι σ' ένα παγκάκι στο πάρκο, στην αγαπημένη σας πιτσαρία, περπατάτε στα σοκάκια της πόλης. Εκείνο που έχει σημασία είναι τι βλέπετε. Ένας συνομήλικος απέναντι σας. Κάτι του συμβαίνει. Το αντιλαμβάνεστε, είστε σίγουροι και αποφασίζετε να κάνετε κάτι για να τον βοηθήσετε. Πώς όμως;

Στο εργαστήριο θα συμμετάσχουμε μέσω παιχνιδιού ρόλων σ' ένα φανταστικό σενάριο, προσπαθώντας διαδραστικά να το ολοκληρώσουμε με βάση τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας. Σε κάθε σκηνή που πέρασε θα σταματάμε και θα γράφουμε για την ενότητα που μόλις ολοκληρώσαμε. Η ιστορία θα πλάθεται αργά και σταθερά από τη συλλογική μας πένα! Θα τα καταφέρουμε να λύσουμε το μυστήριο και να γράψουμε μια μικρή αλλά περιπετειώδη και διασκεδαστική ιστορία;".