INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

Όχι μόνο «παιδική χαρά»

Δεν θα μιλήσουμε για την ουσία του νομοσχέδιου για τα λεγόμενα ζώα συντροφιάς, που πριν καλά-καλά προλάβει να τεθεί σε διαβούλευση αποσύρθηκε άρον-άρον με εντολή Τσίπρα καθώς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Θα πούμε μόνο ότι όπως δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην «ευαισθησία» αυτής της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Τσιρώνη, έτσι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη και σ’ εκείνους που έχουν κάνει τη «ζωοφιλία» επάγγελμα.

Η στήλη δεν διαθέτει την απαραίτητη γνώση για να εκφέρει άποψη για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει πάνω σ’ αυτό το ζήτημα. Θα ήθελε μόνο να ενημερώσει τους ζωόφιλους (και τους «ζωόφιλους»), ότι οι συντάκτες της «Κ» είναι αναγκασμένοι καθημερινά να κάνουν σλάλομ ανάμεσα στα σκυλόσκατα που γεμίζουν τα πεζοδρόμια της Αγαθουπόλεως (συχνά και το κεφαλόσκαλα του κτιρίου της εφημερίδας). Δεν είναι από αδέσποτα, αλλά από «ζώα συντροφιάς» που βγάζουν βόλτα οι κάτοικοι της περιοχής.

Θα περιοριστούμε, λοιπόν, στις πολιτικές παραμέτρους του ζητήματος, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν -όχι άδικα- ως εκδήλωση «παιδικής χαράς» (ακόμα και ο γραμματέας του ΣυΡιζΑ Ρήγας αναγκάστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση ήταν… απροετοίμαστη). Για μας, όμως, υπάρχει μια άλλη, πιο ουσιαστική διάσταση. Κατέθεσαν ένα νομοσχέδιο για διαβούλευση. Έμπνευσης Τσιρώνη, όπως ειπώθηκε. Στην παρουσίαση του νομοσχέδιου, όμως, παρέστη και ο Αποστόλου. Μίλησε κιόλας, για να δείξει ότι είναι και δική του δουλειά. Προφανώς δεν είχε καταλάβει τι έρχεται, αλλιώς θα είχε εξαφανιστεί. Με το που δημοσιοποιήθηκε το νομοσχέδιο, άρχισαν οι σφαλιάρες να πέφτουν σαν το χαλάζι. Ο Αποστόλου τραβήχτηκε στη γωνία κι άφηνε τον Τσιρώνη στο στόχαστρο των χιλιάδων… σφαλιαριστών. Όταν, όμως, δόθηκε εντολή απόσυρσης, έτρεξε να κάνει δήλωση: «Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία. Θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις». Το έμμεσο μήνυμα ήταν σαφές: «Το παίρνω πίσω εγώ και αναλαμβάνω να διορθώσω τις μαλακίες του Τσιρώνη». Μερικές ώρες αργότερα, αφού κατάλαβε τι του έστησε ο Αποστόλου (αυτοί οι δυο με το ζόρι ανταλλάσσουν καλημέρα), έκανε δήλωση και ο Τσιρώνης: «Κατόπιν εντολής πρωθυπουργού, το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς αποσύρεται προσωρινά και θα επανέλθει στην δημόσια διαβούλευση εντός τριάντα ημερών τροποποιημένο με όποιες διορθώσεις κρίνεται απαραίτητο». Σαφέστατο και το δικό του μήνυμα: «Ποιος Αποστόλου, ο Τσίπρας έδωσε εντολή να το αποσύρουμε κι εγώ είμαι που θα δω αν και τι πρέπει ν’ αλλάξει».

Είναι αμφίβολο αν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα επανακατατεθεί, όμως η ευκολία με την οποία αποσύρθηκε σε ένδειξη… «ευαισθησίας απέναντι στις απόψεις των πολιτών» είναι πραγματικά εξοργιστική. Αν επρόκειτο για κάποιο μνημονιακό νομοσχέδιο θα έδειχναν την ίδια ευαισθησία; Το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του Κατρούγκαλου το ψήφισαν χωρίς να δώσουν καμιά σημασία στη θύελλα των αντιδράσεων από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Τους πλειστηριασμούς τους πραγματοποιούν (ηλεκτρονικά πλέον) χρησιμοποιώντας την κρατική καταστολή ενάντια σε κάθε διαμαρτυρία. Η «δημοκρατική ευαισθησία» τους επιδεικνύεται σε νομοσχέδια όπως για το σύμφωνο συμβίωσης ή αυτό για τα «ζώα συντροφιάς». Δηλαδή, σε ήσσονος σημασίας κοινωνικά ζητήματα, που δεν θίγουν σε τίποτα το βάρβαρο καθεστώς της κινεζοποίησης του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας. Είναι «παιδική χαρά», αλλά πάνω απ’ όλα είναι στυγνοί υπερασπιστές του κεφαλαίου.

Πέτρος Γιώτης – “Κόντρα”

 

Σχετικά άρθρα

Υποθήκες

Super User

Το επετειολόγιο του indexanthi.gr

Super User

Το μήνυμα της Ηριάννας από τη φυλακή

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies