INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Αλλάζει όνομα η Μπανγκόκ

Σε μια ιστορική όσο και ξαφνική απόφαση προχώρησε το Βασιλικό Γραφείο Επιστημών της Ταϊλάνδης, καθώς αποφασίστηκε η μετονομασία της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

Η αχανής ασιατική μητρόπολη θα ονομάζεται πλέον Krung Thep Maha Nakhon, αν και η παλιά ονομασία της θα συνεχίσει να ισχύει για τις χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bangkok Post“, το νέο όνομα θα τεθεί σε ισχύ μέσα στους επόμενους μήνες, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της μετονομασίας.

Σε ό,τι αφορά στο νέο όνομα, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «η σπουδαία πόλη των αγγέλων» και σε συντομία θα αναφέρεται ως Krung Thep.

Σχετικά άρθρα

Διεθνής διάσκεψη για το κλίμα – Η μπάλα ξανά στην εξέδρα!

Super User

Οι ισλαμοφασίστες του ISIS χρησιμοποίησαν χημικά όπλα

Super User

«Φέρτε μας τους πρόσφυγες»

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies