“Ο Γαργαληστής” του Δημήτρη Μπασλάμ παρουσιάζεται το βράδυ (21.00) της Πέμπτης 21 Ιουλίου στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο της Ξάνθης, από το θέατρο “Αυλαία” σε συμπαραγωγή με το ΔηΠεΘε Βέροιας.
Το εξαιρετικό μουσικό παραμύθι, ο γαργαληστής με την κόκκινη καρό τσάντα του, ταξιδεύει με νέα πλοκή, ενορχήστρωση και ευρηματικούς διαλόγους, που με δεξιότητα και χιούμορ πλέκουν το νήμα της ιστορίας. Τέσσερις ετερόκλητες επιθεωρήτριες, αγνοώντας το σχέδιο του γαργαληστή, τον κυνηγούν κατά πόδας με σκοπό να ανακαλύψουν τι ακριβώς σκαρώνει. Εκείνος όμως τις ξεγλιστράει σαν… σκιά. Θα τον πιάσουν… Δεν θα τον πιάσουν… Η ιστορία του γαργαληστή είναι τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Ένας ιδιόμορφος ληστής, ικανός να βλέπει με τα μάτια του το αγνό γάργαρο παιδικό γέλιο. Αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, ψάχνοντας για τα παιδιά που το γέλιο τους περισσεύει. Στόχος του να το “κλέψει” και σαν άλλος Ρομπέν των Δασών να το μοιράσει σε παιδιά που σπάνια χαμογελούν.
Στην παράσταση η μοναξιά συνυπάρχει με την τρυφερότητα ως αντίθετό της. Παρούσα αλλά όχι κυρίαρχη. Ως μία υπενθύμιση της ύπαρξης της. «Όταν το γέλιο τα παιδιά μοιράζουν, τα πάντα στα σίγουρα αλλάζουν», γράφει ο γαργαληστής στο γράμμα που αφήνει. Εμείς λέμε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να είναι απαραίτητος ο γαργαληστής και εκφράζουμε την ευχή να γίνουν πολλοί περισσότεροι.
- Διάρκεια: εξήντα λεπτά
- Σκηνοθεσία, κείμενο, μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ
- Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου, Αλέξης Τσιάμογλου
- Σκηνικά, κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα, Ράνια Υφαντίδου
- Φωτισμοί: Αθηνά Μπανάβα
- Μουσική διδασκαλία: Έλσα Μουρατίδου
- Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Ανεστοπούλου
- Παίζουν επι σκηνής: Φωτεινή Ευαγγέλου, Μαργαρίτα Νασιούλα, Ανδρέας Παράσχος, Κασσιανή Τζιάτζη, Σοφία Φραγγή,
- Ακορντεόν και μαντολίνο: Λυδία Ανεστοπούλου
Πληροφορίες-αλλαγές: https://avlaiatheater.gr/
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 10€ παιδικό, ανέργων, ΑμεΑ
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και βιβλιοπωλείο Πυργελή.


