Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού (29 Απριλίου), το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, διοργανώνουν χορευτική εκδήλωση το μεσημέρι (12.00) του Σαββάτου 25 Απριλίου στο υπαίθριο θεατράκι στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στόχοι της εκδήλωσης είναι να ενώσει όλους όσοι ασχολούνται με την τέχνη του χορού, αλλά και να προσελκύσει το κοινό που δεν έχει επαφή με τον χορό και να του δώσει την ευκαιρία να γνωριστεί μαζί του.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τα τμήματα 7-11 και 12-16 ετών από τα παιδικά εργαστήρια σύγχρονου-μοντέρνου χορού του Ι.Θ.Τ.Π.
Η παγκόσμια ημέρα χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης -το 1727- του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.
Κάθε χρόνο μία γνωστή προσωπικότητα του χώρου αναλαμβάνει να συγγράψει το μήνυμα της ημέρας. Ο σκοπός της παγκόσμιας ημέρας χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.


