INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση για την άσκηση “Μακεδονομάχος”

Για «φασιστικές λέσχες εφέδρων που στηρίζουν οι υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος και ο αρχηγός ΓΕΕθΑ Κωσταράκος» κάνει λόγο η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, χαρακτηρίζοντάς τις ως «μιλιταριστικές οργανώσεις αντίστοιχων των ουκρανικών ναζιστικών πολιτοφυλακών» και –με αφορμή την άσκηση «Μακεδονομάχος 2015» που έγινε στη Σταυρούπολη Ξάνθης- αναφέρει τα ακόλουθα:

Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις, όχι μόνο αποκαλύπτει την φιλοπόλεμη-τρομοκρατική δράση των φασιστικών λεσχών εφέδρων, αλλά επίσης κάλεσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων να πάρουν θέση και να υλοποιήσουν το αίτημα της άμεσης διάλυσής τους.

Οι λέσχες εφέδρων αποτελούν μιλιταριστικές γιάφκες ακραίων ναζί και φασιστών, που με πρόσχημα την «άμυνα της χώρας» εντάσσονται στους σχεδιασμούς υλοποίησης των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας και στρέφονται κατά των εχθρών του αστικού κατεστημένου. Τα σενάρια των ασκήσεων αυτών των εθνικιστικών πολιτοφυλακών –αντιμετώπιση ανταρτοπόλεμου σε ύπαιθρο και ανταρτικό πόλης, δίωξη μεταναστών, «τρομοκρατίας», η συμμετοχής τους σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές και νατοϊκές ασκήσεις-αποκαλύπτουν το ποιοι θεωρούνται ως «ασύμμετρες απειλές».

Ουσιαστικά, στην σύγχρονη εποχή των πολέμων της νέας τάξης πραγμάτων και των αναμετρήσεων μέσω αντιπροσώπων –όπως κάνουν οι Η.Π.Α., Ε.Ε. και Ρωσία με τους ιδιωτικούς στρατούς, τους ακραίους μουσουλμάνους και τους ναζί, οι λέσχες εφέδρων αποτελούν το αντίστοιχο των ουκρανικών ναζιστικών πολιτοφυλακών. Είναι πλέον καταγεγραμμένο ότι ο ειρηνικός πολίτης συχνά αρνείται να συμμετάσχει στα φιλοπόλεμα σχέδια του αστικού του κατεστημένου και για αυτό απαιτείται η δράση των φανατισμένων μισθοφόρων, που διαπράττουν τα πλέον στυγερά εγκλήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρά το γεγονός ότι η μειονότητα της Θράκης στήριξε τις ελπίδες της για μια ειρηνική συμβίωση στον ΣυΡιζΑ, σήμερα συνεχίζονται κανονικά και συστηματικά οι άθλιοι εκκλησιασμοί στη Θράκη από τους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς –στρατό, αστυνομία, ενώσεις αποστράτων- και την εκκλησία, ενώ οι φασιστικές λέσχες εφέδρων πραγματοποιούν την πανελλαδική τους άσκηση «Μακεδονομάχος» κάθε χρονιά εκεί, με στόχο την τρομοκράτηση της μειονότητας.

Η ύπαρξη επομένως αυτών των φασιστικών πολιτοφυλακών (ψηφίστηκαν το 1996 από τη Ν.Δ. και το ΛαΟΣ με τον Συν τότε να διαμαρτύρεται) αποτελεί στρατηγική επιλογή του ελληνικού κράτους. Για αυτό και γνώρισαν την στήριξη όλων των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠαΣοΚ, ΛαΟΣ, ΔημΑρ, διαφημίστηκαν και στηρίχθηκαν από τη Χρυσή Αυγή και το σύνολο των μιλιταριστικών, εθνικιστικών, καθεστωτικών μέσων.

Η κυβέρνηση ΣυΡΙζΑ-ΑνΕλ εξαφανίζει το όποιο φιλειρηνικό της πρόγραμμα και διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης στην ανατολική Μεσόγειο, εντάσσοντας οργανικά σε αυτούς τους επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τις λέσχες εφέδρων. Γι’ αυτό λοιπόν και στις φετινές παρελάσεις οι φασιστικές λέσχες εφέδρων πήραν κανονικά μέρος. Γι’ αυτό την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, ο αρχηγός ΓΕΕθΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέστη στην τελετή λήξης της διαγωνιστικής άσκησης εφέδρων με την επωνυμία «Μακεδονομάχος 2015», που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Αναλογίδη» στη Σταυρούπολη της Ξάνθης.

Απόδειξη της κυβερνητικής-κρατικής στήριξης στις φασιστικές πολιτοφυλακές, όπως γράφουν τα ίδια τα μιλιταριστικά μέσα, είναι το εξής: «Πρόκειται για κορυφαία στιγμή της εφεδρείας αφού για πρώτη φορά στα ελληνικά στρατιωτικά χρονικά αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων τιμά με την παρουσία του πανελλήνια άσκηση εφέδρων όλων των Όπλων και Σωμάτων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην άσκηση συμμετείχαν ομάδες των 8 ανδρών που αποτελούσαν τις τυπικές ομάδες μάχης του πεζικού εκτελώντας ανάλογης φύσης εκπαιδευτικά αντικείμενα. Η άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά, διεξήχθη από τις 24 έως 26 Απριλίου 2015 στην Σταυρούπολη Ξάνθης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν».

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι σε λίγους μήνες ο Α/ΓΕΕθΑ Κωσταράκος αναλαμβάνει πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι η εμπειρία των φασιστικών-εθνικιστικών πολιτοφυλακών από Ουκρανία-Ελλάδα είναι πολύτιμη για τους σχεδιασμούς της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας-ασφάλειας!

  • Εμείς απαιτούμε τη διάλυση των φασιστικών πολιτοφυλακών – λεσχών εφέδρων.
  • Να καταργηθούν τα δολοφονικά δόγματα άμυνας-ασφάλειας.
  • Να διαλυθεί ο ευρωστρατός και το Ν.Α.Τ.Ο.
  • Να γκρεμίσουμε την Ευρώπη φρούριο. Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε πρόσφυγες-μετανάστες.

Είναι ζητήματα που πρέπει να θέσει άμεσα το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα, αμφισβητώντας την καλλιέργεια του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, μπλοκάροντας με τους αγώνες του την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων από στρατό-πολιτοφυλακές, τα φιλοπόλεμα σχέδια τους.

 

Σχετικά άρθρα

Διημερεύει

Super User

Φτου σας, αληταράδες!

Super User

Για τα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της γλώσσας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies