INDEXANTHI.GR
Βουλγαρία

Αύξηση των βουλγαρικών εξαγωγών προς χώρες της Ε.Ε.

Αύξηση 23,5% καταγράφεται στις εξαγωγές της Βουλγαρίας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Φέτος οι εξαγωγές προς την Ε.Ε. ανέρχονται σε 14.723.000 ευρώ, ενώ οι εισαγωγές από την Ε.Ε. έχουν επίσης αυξηθεί κατά 25% και έχουν φτάσει σε14.841.000 ευρώ. Βασικοί αποδέκτες εξαγωγών της Βουλγαρίας είναι οι Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο, όπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, καθώς οι εξαγωγές της Βουλγαρίας προς αυτές τις χώρες αποτελούν το 69,6% των συνολικών εξαγωγών προς τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών είναι στον τομέα των λιπαρών και των μη επεξεργασμένων πρώτων υλών, ενώ παρατηρείται μείωση στις εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνών.

Όσον αφορά στις εισαγωγές, η Βουλγαρία εισάγει προϊόντα κυρίως από Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κάτω Χώρες και Ουγγαρία.

Σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρίες Βούλγαρων εργαζόμενων στις δομές πολιτισμού

Super User

Ισχυρή ατμοσφαιρική ρύπανση στη Βουλγαρία

Super User

Με τεχνητό χιόνι και καινούργιο τελεφερίκ εγκαινιάστηκε η νέα σεζόν στο Μπάνσκο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies