INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ωρών εργασίας στην Ευρώπη

Το 12,6% των εργαζομένων στην Ελλάδα δούλεψε 49 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα στην κύρια εργασία του το 2022, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η «EuroStat», ποσοστό που ήταν το υψηλότερο στην Ε.Ε., με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στο 7%.

Το ποσοστό των αυτοεργοδοτούμενων εργαζομένων που δούλεψαν για μεγάλο αριθμό ωρών (30%) ήταν αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο των εργαζομένων (4%).

Οι πολλές ώρες εργασίας ήταν πιο συχνό φαινόμενο μεταξύ των ειδικευμένων εργαζομένων στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία (28% του συνόλου των ειδικευμένων εργαζομένων στους συγκεκριμένους τομείς) και μεταξύ των διευθυντών (24%), σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη σημαντική επαγγελματική ομάδα (για όλες τις υπόλοιπες καταγράφηκε ποσοστό μικρότερο του 8%).

Μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων με πολλές ώρες εργασίας μετά την Ελλάδα κατείχαν η Γαλλία (10,2%) και η Κύπρος (9,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βουλγαρία (0,7%), Λιθουανία (0,8%) και Λετονία (1,3%).

Σχετικά άρθρα

Σότσι: Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, μία έναρξη με …παρατράγουδα

admin

Σουηδία και κοινωνική αυτοκτονία: Η λεπτή αλλά τρομακτική επανάσταση

Super User

Προς απόσυρση μονόλεπτα και δίλεπτα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies