INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Μουσική παράσταση της Π.Α.Μ.-Θ.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο δήμος Κομοτηνής και η Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή με τίτλο «1922 – Μικρά Ασία – 2022» το απόγευμα (19.30) της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Π.Α.Μ.-Θ. pamth.gov.gr, στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2531 353911, 25313 52112 και 25313 54230.

Την παράσταση επιμελήθηκε ο Γιάννης Κάλλαρης που ερμηνεύει με τη Χρυσούλα Κυρατζόγλου τραγούδια μεγάλων συνθετών. Πρόκειται για μουσική παράσταση-ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα που μας πηγαίνει στα παράλια της Μικράς Ασίας, εκεί όπου έλαμψε ο ελληνικός πολιτισμός, στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη, στην Πόλη, στον Πόντο, με στίχους και μουσικές που φτιάχτηκαν από τους Έλληνες της Ρωμιοσύνης μέσα από μουσικούς δρόμους και ρυθμούς, εκφράζοντας τις ρίζες, τις παραδόσεις και τα βιώματά τους. Ένα μουσικό οδοιπορικό που φτάνει μέχρι το σήμερα, στην Ελλάδα της μνήμης, με έργα κορυφαίων δημιουργών όπως του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Απόστολου Καλδάρα και του Μάνου Χατζηδάκι.

Συντελεστές παράστασης:

  • Ερμηνευτές: Γιάννης Κάλλαρης, Χρυσούλα Κυρατζόγλου
  • Εξαμελής ορχήστρα αποτελούμενη από τους μουσικούς: Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Κώστας Γκατζαλίδης (μπουζούκι), Νίκος Μελάς (πλήκτρα-ακορντεόν), Κώστας Αθανασιάδης (κοντραμπάσο), Ρουσλάν Φαχιρίδης (κλαρίνο), Γιώργος Αθανασιάδης (κρουστά)
  • Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σεργκενλίδη
  • Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Φιλοτέχνες» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κυριακάκη
  • Η χορωδία του 8ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής.

Σχετικά άρθρα

Όλες οι εκδηλώσεις της χώρας για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Super User

Οι “Εκδόσεις των Συναδέλφων” για την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Super User

Παράταση για το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies