INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

“Το λαϊκό που διαφεύγει”

Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κεραμιδιώτη «Το λαϊκό που διαφεύγει» παρουσιάζει το βράδυ (20.00) η Κινηματογραφική Λέσχη της Φ.Ε.Ξ. στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, πλαισιώνοντάς το με συζήτηση με τον σκηνοθέτη και με την επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα ιστορίας του Δ.Π.Θ. Αικατερίνη Σ. Μάρκου.

Στις μέρες μας, μέρες της κρίσης, επιστρέφουν στον δημόσιο λόγο έννοιες που ενώ επί δεκαετίες είχαν βυθιστεί στο κενό, κραύγαζαν ότι υπάρχουν. Έννοιες όπως λαός, πολιτική, χειραφέτηση, επανάσταση, τέχνη και μαζί μ’ αυτές η έννοια του λαϊκού. Η ταινία προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι είναι το λαϊκό», να παρακολουθήσει την ιστορία και την πτώση του στον 20ο αιώνα και να διερωτηθεί αν είναι δυνατή η νεκραναστασή του.

Ο Γιώργος Κεραμιδιώτης γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο 8 του Παρισιού με καθηγητή τον Deny Levy.

 

Σχετικά άρθρα

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου: Το πρόγραμμα των Θ.Λ.Ε.

Super User

Η Μαρία Πολύζου στο “Δύο” και στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης

Super User

Αυτή την εβδομάδα στη Φ.Ε.Ξ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies