INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Γερμανοί εργαζόμενοι καλούν τους Έλληνες να μη λυγίσουν στις πιέσεις

Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι σε πολλούς σημαντικούς τομείς και επιχειρήσεις της Γερμανίας, καλούν τους Έλληνες να μη λυγίσουν στις πιέσεις, να μην εντυπωσιαστούν από τις απειλές των Γερμανών πολιτικών και να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στους εκβιασμούς Commission, Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ. λέγοντας χαρακτηριστικά “Πείτε ΟΧΙ στη συνέχιση της κοινωνικής αποδόμησης”.

Ολόκληρο το μήνυμα αλληλεγγύης τους έχει ως εξής:

Οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών και ημερών δείχνουν: Η Commission, η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. δεν θέλουν να αποδεχτούν τη δημοκρατική απόφασή σας της 25ης Ιανουαρίου 2015. Θέλουν να αναγκάσουν τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει την παλιά, αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων. Το προσωπικό πολλών επιχειρήσεων στη Γερμανία απεργεί επί του παρόντος: στους σιδηρόδρομους και στα ταχυδρομεία, στην “Amazon”, στην Πανεπιστημιακή Κλινική “Charité” στο Βερολίνο και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εργαζόμενοι αυτοί αμύνονται ενάντια στην πολιτική λιτότητας των επιχειρήσεων και της γερμανικής κυβέρνησης.

Μην αφήσετε να σας εντυπωσιάσουν οι απειλές και η προπαγάνδα των γερμανών πολιτικών και μέσων ενημέρωσης. Με το όχι σας στην υπαγορευμένη λιτότητα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, δίνετε δύναμη και στους συνάδελφούς μας που απεργούν εδώ.

Μαζί για μία δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη προς το συμφέρον των εργαζομένων!

Υπογράφοντες: Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο εκπροσώπων του σωματείου μετάλλου IG Metall Salzgitter-Peine, το τοπικό κοινοβούλιο της οργάνωσης στο οποίο ανήκουν οι πρόεδροι των συμβουλίων εργαζομένων, οι διευθυντές των συνδικαλιστικών αντιπροσωπειών και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της MAN, της Alstom, της Volkswagen, της Bosch και του Χαλυβουργείου, αποφάσισαν ομόφωνα να υποστηρίξουν πλήρως το κάλεσμα των γερμανικών συνδικάτων προς τις ελληνίδες και τους έλληνες συνάδελφους. Εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση που αυτός νομιμοποίησε και εύχονται καλή επιτυχία με την απόρριψη της υπαγορευμένης λιτότητας.

 

Σχετικά άρθρα

Το κόμπλεξ της αρχοντοχωριάτας

Super User

Ο πρέσβης της Νέας Γουινέας στον Ο.Η.Ε.

Super User

Απονομιμοποίηση

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies