Σε αλλαγή «στρατηγικής» και δράσεων προχωρά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών που θα οδηγήσουν παράλληλα και σε αύξηση των ποσοστών συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, ενόψει και της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για 13 και 14 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ερμής Κασσές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Ξάνθης, αναφερόμενος στο «φαινόμενο» της χαμηλής συμμετοχής κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων στις απεργιακές κινητοποιήσεις σημείωσε ότι το γεγονός αυτό λειτουργεί ανασταλτικά για τους πολίτες.
Όπως σημείωσε από την πλευρά του και ο οργανωτικός γραμματέας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωάννης Μπούτος, οι εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στη λογική να μη χάσουν πέντε μεροκάματα, χωρίς ωστόσο να συνειδητοποιήσουν ότι απώλεσαν το 40% του μισθού τους, καλώντας τους να «σηκωθούν από τους καναπέδες».
Οι δύο ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στα όσα καταλογίζουν οι πολίτες στους δημοσίους υπαλλήλους και συγκεκριμένα πόσοι είναι, πόσο κοστίζουν και αν είναι διεφθαρμένοι. Ο κ. Κασσές σημείωσε ότι με βάση τους εγγεγραμμένους στο ΤΕΑΔΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα σήμερα ανέρχονται σε 370.000, το μισθολογικό τους κόστος φθάνει τα 8 δισ. ευρώ, αντί για 21 δισ. που τους χρεώνει, όπως είπε, ο κ. Στουρνάρας, ενώ για το θέμα της διαφθοράς επεσήμανε ότι αφορά σε περίπου 1.300-2.000 υπαλλήλους και επί 3,5 χρόνια δεν είχαν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια ώστε οι υποθέσεις αυτές να παραπεμφθούν πλέον στην ποινική δικαιοσύνη.
{youtube}oM4Z2Xjl70I&feature=youtu.be{/youtube}
Δεν έλειψαν ωστόσο και οι αιχμές κατά της Γ.Σ.Ε.Ε. και της στάσης κρατά έναντι των κινητοποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τον κ. Κασσέ από τις 415.000 μέλη της, η πλειονότητα προέρχεται από τις Δ.Ε.Κ.Ο. που δεν έχουν θιγεί ακόμα από τις μισθολογικές μειώσεις.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο κ. Κασσές αποκάλυψε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει καταθέσει δύο προτάσεις για τη βιωσιμότητά του, η μία αφορά στη φορολόγηση των ρυπογόνων πηγών του περιβάλλοντος (π.χ. βιομηχανίες) και η άλλη στην επιβολή ενός ειδικού φόρου σε δημόσιο και ιδιωτικό τζόγο (π.χ. Ο.Π.Α.Π., καζίνο).