INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Αφίσες κατά βουλευτών στη Λάρισα

Με αφίσες κατά των τοπικών βουλευτών της συγκυβέρνησης γέμισε το κέντρο της Λάρισας. Τις αφίσες υπογράφουν οι «εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα», καλώντας τους πολίτες να «στείλουν στα σπίτια τους» τους εικονιζόμενους Μάξιμο Χαρακόπουλο, Φίλιππο Σαχινίδη και Χρήστο Κέλλα, οι οποίοι όπως αναγράφεται «ψηφίζουν απολύσεις και πλειστηριασμούς».

Σε σχετικό κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα απευθυνόμενοι στους συγκεκριμένους πολιτικούς, αναφέρουν τα εξής:

Στις 22 Ιουλίου υπακούοντας πειθήνια στις εντολές της δικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠαΣοΚ) και της τρόικα, ψηφίσατε με ελαφρά την καρδία το άρθρο 82 του ν.4172/13 όπου μέσα σε μία νύχτα αιφνιδιαστικά καταργήσατε τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης σπρώχνοντάς τες στις «αγκαλιές» των ιδιωτικών σχολαρχών και πολιτικών φίλων του κ. Αρβανιτόπουλου.

Υπογράψατε τον διωγμό 20.000 μαθητών. Παιδιά φτωχών οικογενειών που επιζητούσαν τη γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, μαζί με το απολυτήριο λυκείου. Τους στερήσατε το δικαίωμα στη μάθηση και στην επιλογή να σπουδάσουν αυτό που αγαπούν! Με την ψήφο σας εντελώς ξαφνικά, παράνομα, αναίτια, βίαια και κυρίως άνευ παιδαγωγικών κριτηρίων, πετάξατε έξω απ’ το δημόσιο σχολείο 2.122 μόνιμους άξιους εκπαιδευτικούς.

Συνειδητοποιείτε το μέγεθος της αδικίας σας απέναντι σε μας τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές μας; Περιμένατε μήπως από εμάς να «συνηθίσουμε» την καταστροφή μας να «συνηθίσουμε» ότι τα παιδιά μας θα πεινάσουν και οι οικογένειές μας θα διαλυθούν; Όμως έχετε καταλάβει αυτούς τους έξι μήνες που είμαστε στο δρόμο, ότι αυτό είναι αδύνατο να συμβεί. Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι! Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε απ’ το να είμαστε άνθρωποι και να παλεύουμε για ένα καλύτερο κόσμο.

Σας εμπιστευτήκαμε, ζητήσαμε την βοήθειά σας να μην ψηφίσετε τις απολύσεις μας! Μας απογοητεύσατε, δεν σταθήκατε άξιοι για να υποστηρίξετε το δίκαιο. Τώρα είναι η στιγμή που μπορείτε να διορθώσετε το τεράστιο λάθος σας. Ζητάμε να υπάρξει άμεση διαδικασία δημιουργίας και πλήρωσης εκπαιδευτικών θέσεων στις δομές του υπουργείου Παιδείας, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς. Δεν περισσεύει κανείς! Οι μαθητές δεν έχουν καθηγητές να τους κάνουν μάθημα.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να τροποποιηθεί η κατατεθείσα τροπολογία που ψηφίζετε στις 23/01/14 και να δημιουργηθούν και άλλες 212 νέες εκπαιδευτικές θέσεις και να προκηρυχθούν όλες ώστε στο σύνολό τους, μαζί με αυτές που έχουν προκηρυχθεί, να καλύψουν και τους 1.845 εκπαιδευτικούς για τους οποίους το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει στις 22/3/14.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δεδομένη στιγμή το δίκαιο και να τηρήσετε την υπόσχεση της κυβέρνησής σας ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.

 

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση για επιβολή συμμετοχής σε παρέλαση

Super User

Έναρξη των θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα

Super User

Προκήρυξη 8ου πανελλήνιου διαγωνισμού μουσικής

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies