INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Ευχαριστήριο και ενημέρωση από τους αιμοδότες της Ξάνθης

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στη συλλογή εθελοντικών μονάδων αίματος από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου, στις καλοκαιρινές εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι οι εξορμήσεις έγιναν σε συνεργασία με το νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και την ευγενική χορηγία του Φαχρή Τζαμπάζ της εταιρίας «Sou-Em» (εμπορία τροφίμων και ζαχαρωδών) και σημειώνονται τα ακόλουθα:

Σε μια δύσκολη εποχή όπως το καλοκαίρι και σε μια περιοχή στην οποία ποτέ οι κάτοικοι δεν ήταν μαθημένοι να δίνουν αίμα λόγω του καύσωνα, των αδειών αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας (μη τουριστική καλοκαιρινή περιοχή, έντονα σημάδια οικονομικής κρίσης που πιθανότατα επηρεάζουν και την εθελοντική προσφορά κλπ.), οι συμπολίτες μας εθελοντές παρόλα αυτά «εκπαιδεύονται» τα τελευταία τέσσερα έτη και σε αυτή την αποστολή, αποστολή αγάπης και αυταπάρνησης.

Έτσι οι κάτοικοι των Φιλίων, των Κιμμερίων, του Ωραίου, του Σελέρου, της Γλαύκης, της Πάχνης, του Δημαρίου, του Κενταύρου, των Θερμών και του Εχίνου ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το κάλεσμά μας. Αρκετοί εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας και ανταποκρίθηκαν στο «ραντεβού» με τη ζωή. Κάποιοι συνεχίζουν να «σφυρίζουν» αδιάφορα παρά το ότι δεν τους ζητήσαμε καν να μεταφερθούν και πήγαμε εμείς στο χωριό και στο χώρο τους. Και πάλι όμως απαξιώσανε να έρθουν να βοηθήσουνε. Μόνο όταν έχουν «ζόρια» μας θυμούνται και απαιτούν βοήθεια από τους εθελοντές.

Εμείς και το μήνα Αύγουστο επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στο κάλεσμα ζωής  και στις εκκλήσεις των παιδιών που ζητούσανε βοήθεια. Επιλέξαμε να μην πάμε διακοπές ή να τις διακόψουμε προκειμένου να βοηθήσουμε εθελοντικά όπως πράττουμε όλοι μας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια.

Τις ευχαριστίες μας σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου, κυρίως στα νέα παιδιά που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση των εξορμήσεων διαθέτοντας χρόνο και δυνάμεις ενώ θα μπορούσαν όπως οι συνομήλικοί τους να «αράζανε» σε κάποια παραλία!

Τις ευχαριστίες μας για πολλοστή φορά στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας που όπως κάθε φορά προσφέρουν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και παρότρυνση των κατοίκων να προσέλθουν στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Συνολικά προσήλθαν πάνω από 340 εθελοντές και κατάφεραν και προσέφεραν το αίμα τους 292 αιμοδότες από τους οποίους οι 52 έγιναν τα νέα μέλη της οικογένειας της «Αγάπης», ενώ οι νέοι αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών ανήλθαν στους 105. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετείχαν μουσουλμάνοι συμπολίτες μας (272) ενώ έντονη ήταν όπως κάθε φορά η συμμετοχή του γυναικείου φύλλου (111 γυναίκες). Σε μια δύσκολη εποχή με υψηλές θερμοκρασίες, με υπερβολική ανεργία και με έντονα τα σημάδια της μετανάστευσης κυρίως των νέων ανθρώπων της περιοχής σε Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτο και αλλού, είναι πραγματικά κατόρθωμα αυτή η συγκομιδή των προαναφερόμενων φιαλών αίματος.

Συνεχίζουμε τον μήνα Σεπτέμβριο με δύο εξωτερικές εθελοντικές αιμοληψίες, την πρώτη πρωινή στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή στα Πηγάδια και την δεύτερη απογευματινή στις 24 Σεπτεμβρίου ημέρα Τέταρτη στην Αγία Φωτεινή Χρύσας, αλλά και με συνεχή προσέλευση στην αιμοδοσία της Ξάνθης από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30πμ με 14:00μμ. προκειμένου να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται …σε αυτούς που το χρειάζονται.

 

Σχετικά άρθρα

Δωρεάν διανομή ρυζιού από τον δήμο Μύκης

Super User

Άμεση ανταπόκριση σε αίτημα των κατοίκων της Κοττάνης

Super User

Κινητοποίηση αλληλεγγύης και αναβολή εκδηλώσεων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies