Στη διοργάνωση συμμετείχαν 13 ομάδες με 53 σκακιστές. Πρωταθλήτρια ομάδα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. για το 2014 αναδείχθηκε αυτή του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας με εννιά βαθμούς σε πέντε αγώνες και τρίτη η ομάδα Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης με επτά βαθμούς.
Τους αγώνες διοργάνωσε το Σάββατο -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιτυχώς- το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και η ΕΣΣΑΜΘ, στο ξενοδοχείο «Alexander Beach». Η επόμενη διοργάνωση αυτών των αγώνων θα γίνει στην Ξάνθη στο τέλος του 2015.
Έπαθλα ατομικής απόδοσης απονεμήθηκαν στους Σταυρούλα Τσολακίδου (1η σκακιέρα 5/5), Σάββα Σεχλίδη (2η σκακιέρα 5/5), Δημήτρη Ζησιάδη (3η σκακιέρα 5/5) και Γεράσιμο Βαλλιάνο (4η σκακιέρα 5/5).
Την α’ ομάδα της Ξάνθης που πήρε τη δεύτερη θέση απάρτιζαν οι Βίκτωρ Κόρογλου, Σάββας Σεχλίδης, Γιώργος Χαροκοπάκης και Βενιαμίν Νεοφυτίδης. Η β’ ομάδα της Ξάνθης πήρε την έκτη θέση με έξι βαθμούς, με τους Νικόλαο Γεωργιάδη, Γιώργο Χασούρη, Χρήστο Ουμουτίδη, Γιώργο Τόλα και Γιώργο Ουζούνη.
Τελική βαθμολογία
- Σ.Ο. Καβάλας 9
- Σ.Ο. Ξάνθης Α’ 8
- Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης Α’ 7
- Πνεύμαθλον 7
- Σ.Φ.Γ.Τ. Δράμας 6
- Σ.Ο. Ξάνθης Β’ 6
- Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης Β’ 5
- Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γ’ 5
- Γ.Α.Σ. Σπάρτακος Διδυμοτείχου 4
- Α.Ο. Ορεστιάδας Α’ 4
- Σ.Ο. Φερών Α’ 4
- Σ.Ο. Φερών Β’ 3
- Α.Ο. Ορεστιάδας Β’ 2