Η ζημιά του εμπάργκο στη Βουλγαρία

Στα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η ζημιά που υπέστη η Βουλγαρία από την επιβολή του εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, αλλά και από την εφαρμογή των εμπορικών περιορισμών που επέβαλε σε «απάντηση» η Μόσχα.

Τις μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες γνώρισαν οι τομείς της αγροτικής οικονομίας, του τουρισμού και των οικοδομικών κατασκευών.

“Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας έχουν παγώσει, αλλά δεν έχουν μπει οριστικά στο ψυγείο” δηλώνει ο καθηγητής Ζαχάρι Ζαχάριεβ, ο οποίος προεδρεύει της Ομοσπονδίας Φιλίας με τη Ρωσία και τη Ρωσική Κοινοπολιτεία. Ο κ. Ζαχάριεβ δίνει έμφαση στην αμοιβαία εξυπηρέτηση των διμερών συμφερόντων, εκτιμώντας ότι τα εμπόδια στον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών θα ξεπεραστούν σύντομα, αλλά και ότι οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία θα βελτιωθούν.

 

Related posts

Θεαματική αύξηση μέσα σε δύο χρόνια του προσδόκιμου ζωής στη Βουλγαρία

520 τόνοι χαρτονομισμάτων για τη Βουλγαρία!

Αυξάνονται τα τουριστικά ταξίδια από και προς τη Βουλγαρία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα