«Παρέλαση» νεοναζί και αιματηρά επεισόδια στο ντέρμπι Ρόμα–Λάτσιο

Το ντέρμπι μίσους στο ιταλικό ποδόσφαιρο μεταξύ των συμπολιτισσών Ρόμα και Λάτσιο, βάφτηκε για ακόμη μια φορά με αίμα. Θύματα αυτή τη φορά, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στην «αιώνια πόλη», ήταν δύο υποστηρικτές της τυπικά φιλοξενούμενης Ρόμα.

Συγκεκριμένα, δύο οπαδοί των «τζιαλορόσι» ηλικίας 31 και 38 ετών, μαχαιρώθηκαν στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχτηκαν -κοντά στο γήπεδο- από οπαδούς που όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ήταν υποστηρικτές της Λάτσιο. Οι δύο άτυχοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο δίχως, ευτυχώς, η ζωή τους να κινδυνεύει.

Επίσης, για ακόμη μια φορά σε ντέρμπι της Ρώμης έγινε… παρέλαση νεοναζί, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται από ιταλικά Μ.Μ.Ε. και καταγράφεται και σε σχετικές φωτογραφίες, στο «Ολίμπικο» παρευρέθησαν και περίπου πενήντα Πολωνοί νεοναζί, οι οποίοι… φιλοξενήθηκαν στο πέταλο των σκληροπυρηνικών οπαδών της Λάτσιο.

Για την ιστορία, η Ρόμα ήταν εκείνη που επικράτησε στο ματς με 2-1, χάρη σε τέρματα των Ιτούρμπε (73’) και Εμπιουά (85’), με τη Λάτσιο να έχει ισοφαρίσει προσωρινά 81’ με τον Τζόρτζεβιτς. Με αυτή τη νίκη οι «τζιαλορόσι» εξασφάλισαν και μαθηματικά θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Για τη νικήτρια αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και οι τρεις Έλληνες διεθνείς, Τοροσίδης, Μανωλάς και Χολέμπας.

Πηγή: 902

 

Related posts

Ο.Ο.Σ.Α.: Όλο και λιγότεροι νέοι θέλουν να γίνουν νοσηλευτές

Περίεργα πασχαλινά έθιμα του κόσμου

57 εταιρείες εκπέμπουν το 80% του διοξειδίου του άνθρακα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα