Ολοκληρώθηκε το συνέδριο-σεμινάριο μητρικού θηλασμού

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου το πενθήμερο συνέδριο-σεμινάριο μητρικού θηλασμού στην Ξάνθη, με παρουσίαση καταιγιστικών στοιχείων στην τελευταία ημέρα του.

Σε αυτά αναφέρεται το δελτίου τύπου της οργανωτικής επιτροπής (σ.σ. τα δελτία υπέγραφε και προωθούσε καθημερινά με εξαιρετική συνέπεια ο πρόεδρός της Δρ Δημήτρης Αδαμίδης), ως ακολούθως:

Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ χάνει το ελληνικό κράτος μη προωθώντας τον μητρικό θηλασμό. Το κόστος αυτό αντιστοιχεί σε έξοδα νοσηλείας, ιατρικών επισκέψεων, φαρμάκων και ημεραργιών λόγω της μεγάλης αύξησης της νοσηρότητας συνεπεία του μη θηλασμού. Το οικονομικό όφελος της οικογένειας για κάθε παιδί που θηλάζει ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, κάτι πολύ σημαντικό σε εποχές οικονομικής κρίσης Την ίδια στιγμή το κράτος αφήνει ασύδοτες τις εταιρείες παρασκευής υποκαταστάτων να παραβιάζουν ασύστολα τον κώδικα εμπορίας υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος και να εγκληματούν σε βάρος της υγείας των Ελλήνων!

Πρέπει επιτέλους να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα των πολυεθνικών παρασκευής υποκαταστάτων. Αυτό χρειάζεται σταθερή πολιτική απόφαση. Ή θα συνεχίσουμε να υποκύπτουμε στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών υποκαταστάτων ή θα υπερασπιστούμε το συμφέρον των παιδιών μας και της χώρας.

 

Related posts

Πρόσκληση εθελοντών από την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Ξάνθης

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από Κ.Υ. Αβδήρων και δήμο Τοπείρου

Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις στον δήμο Τοπείρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα