- Πάρκο απέναντι από τα γραφεία των συλλόγων στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. στις 17.00: Γιορτή αναβίωσης παραδοσιακών παιχνιδιών – 1ο «Ένι μένι ντούντου μένι». Οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Απαράδεκτοι», «Ατίθασοι», «Βίστωνες», «Κάβειροι» και «Κατασκηνωτές», σας περιμένουν να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο και να διασκεδάσουμε παρέα. Η εκδήλωση θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς ομάδες των πέντε ατόμων που θα αποτελούνται από έφηβους και ενήλικες όλων των ηλικιών (και γονείς-παιδιά) θα κληθούν να αγωνιστούν σε έναν παραδοσιακό «στίβο μάχης», διεκδικώντας εκτός από την πρώτη θέση και ένα διαφορετικό έπαθλο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παιχνίδια εξωτερικού χώρου όπως μηλάκια, τζαμί, κουτσό, τσουβαλοδρομίες κ.α.
- Πάρκο απέναντι από τα γραφεία των συλλόγων στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. στις 18.00: Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου – τμήμα κρουστών Δρόμου
- Πλατεία Δημοκρατίας στις 19.00: Κλήρωση σειράς πληρωμάτων της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης
- Πλατεία Δημοκρατίας στις 20.00 : Συναυλία Μπίγαλη, Πωλίνας, Σοφίας Βόσσου
- Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 20.00: Μουσική παράσταση, φωνητικό συγκρότημα «Αρίων» – «Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα… λεπτά». Μια περιήγηση στον πολύχρωμο κόσμο της μουσικής, μέσα από την οποία αναδύονται τα ιδιαίτερα αρώματα της κάθε χώρας από την οποία θα περάσουν. Το μουσικό ταξίδι θα ξεκινήσει από την Ελλάδα και αφού περάσει από όλες τις ηπείρους θα επιστρέψει πάλι στον τόπο μας
- Στον ουρανό της πόλης στις 21.00: Drone Show. Μια εντυπωσιακή παράσταση από ένα σμήνος που αποτελούν εβδομήντα drones, στον ουρανό της Ξάνθης. Ένα φαντασμαγορικό show που θα απολαύσει το κοινό για πρώτη φορά. Σε εναέριους σχηματισμούς, θα προσφέρει μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία στο πνεύμα των ημερών του καρναβαλιού. Με ειδικά φωτιστικά εφέ και σχεδιασμένες χορογραφίες, θα συνδυάζουν τεχνολογία και δημιουργικότητα. Μια ξεχωριστή παράσταση που ενσωματώνει την εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και την τεχνολογική καινοτομία.