Ανακοίνωση των “Πολιτών για την Ξάνθη”

Με τίτλο “Αποχή για να μπει φραγμός στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας” εκδόθηκε από τη δημοτική κίνηση “Πολίτες για την Ξάνθη” η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με την ελληνογερμανική συνέλευση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης:

Στο Βερολίνο, πραγματοποιείται από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2015 η «5η Ελληνογερμανική Συνέλευση» μεταξύ εκπροσώπων γερμανικών θεσμών (με υπεύθυνο τον γνωστό κ. Φούχτελ) και ελλήνων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για ακόμη μία φορά δηλώνουμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σκοπεύει στην εκμετάλλευση και λεηλασία της χώρας μας και του ανθρώπινου δυναμικού της, καθώς και στον εξωθεσμικό έλεγχο των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη συμμετοχή ελλήνων αυτοδιοικητικών παραγόντων στις εργασίες της συνάντησης όπως είχε συμβεί και παλαιότερα με εκπρόσωπο του δήμου Ξάνθης. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε για ακόμη μια φορά τη στήριξή μας στο κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

 

Related posts

Εκδήλωση τιμής στον δάσκαλο Κώστα Χυτήρη

Ξάνθη: Καλέσματα για την πρωτομαγιά

Θερινά εργαστήρια για παιδιά στο Ι.Θ.Τ.Π.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα