«Να ανοίξει τώρα η Ε.Ρ.Τ. – να δικαιωθούν οι εργατικοί αγώνες»

Σε συλλαλητήριο καλούν με το παραπάνω σύνθημα το απόγευμα (18.00) της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και ο συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες.

Πρόκειται για δράση που διοργανώνεται σε πολλές πόλεις της χώρας, παράλληλα με την κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας. Στην Ξάνθη στηρίζεται από τον Διδασκαλικό Σύλλογο και την Ε.Λ.Μ.Ε., ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Διεκδικούμε να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι. Να δικαιωθούν οι αγώνες των εργαζομένων όπως των τσιμέντων Χαλκίδας, της κόκα-κόλα, των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ., των διαθέσιμων και όλων των απολυμένων. Συγκρουόμαστε με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών, των δικών μας δικαιωμάτων. Το δικαίωμα όλων στην δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, στην δουλειά, στην κοινωνική δικαιοσύνη. Το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

 

Related posts

Κλειστό για δύο εβδομάδες το γραφείο του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης

Εμβολιασμοί στο Δροσερό

Αντίδραση-κάλεσμα του Ε.Κ.Ξ. για την πρωτομαγιά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα