Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, οι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας – Ισμαρίδας Δρ. Εμμανουήλ Κουτράκης, Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο αντιπρόεδρος του δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου Νίκος Σταμούδης και η συντονίστρια του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου Ελένη Μακρυγιάννη.
Αποφασίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, η κατά το δυνατό ενιαία προβολή, αλλά και η προσπάθεια ανάδειξης της πανευρωπαϊκά μοναδικής σε ποικιλία και πυκνότητα, πανίδας και χλωρίδας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσα από τη συνεργασία των Φορέων Διαχείρισης και της Περιφέρειας αλλά και την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών του τουρισμού και των κατοίκων της περιοχής.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη φιλοξενούνται ή αναπαράγονται μεταξύ άλλων ο κολχικός φασιανός, ο αγριόγαλος, η βίδρα, το ζαρκάδι, το τσακάλι, η αγριόγατα, ο θαλασσαετός, το κεφαλούδι, η νανόχηνα, ο βασιλαετός, η αγκαθοκαλημάνα, ο μαυρόγυπας. Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει σε μονοπάτια με μοναδικές ορχιδέες και μανιτάρια, σε παραποτάμια και ορεινά παρθένα δάση, να θαυμάσει πλήθος πουλιών στις λιμνοθάλασσες. Φυσικός πλούτος που πουθενά αλλού δεν μπορεί να παρατηρηθεί σε τόσο μεγάλη πυκνότητα και ποικιλία ειδών χλωρίδας και πανίδας.