Λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης προσκαλεί τους μικρούς της φίλους σε ένα «Ταξίδι στο Πολύστυλον σε καιρούς βυζαντινούς», αξιοποιώντας τον χρόνο τους δημιουργικά και συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία.
Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παιχνίδια και δράσεις, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια φανταστική περιπέτεια εξερευνώντας το βυζαντινό Πολύστυλο και να εξοικειωθούν με θέματα όπως η καθημερινή ζωή και διατροφή, οι αμυντικές πρακτικές και οι δοξασίες για τον θάνατο την εποχή εκείνη. Η εκπαιδευτική δράση διεξάγεται στο πλαίσιο του υποέργου 2 «Αποκατάσταση και ανάδειξη τμήματος του Πολυστύλου» και θα λάβει χώρα στο Πολύστυλο (απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων) στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.
Αν είσαι μεταξύ 8-12 ετών και θέλεις να «ταξιδέψεις» μακριά, βιώνοντας μια δροσερή εμπειρία γνώσης, παιχνιδιού, φαντασίας και διασκέδασης, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή μαζί με ένα συνοδό-γονέα στα τηλέφωνα 25410 26026 και 25410 25097 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος). Διάρκεια δύο ώρες. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.