«Δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all-inclusive. Αντίθετα, μέσα από την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων προϊόντων θα ενισχυθεί η διάχυση του οφέλους του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος στις τοπικές αγορές και κοινωνίες».
Παραβλέποντας την ποιότητα των ελληνικών (πρώην μοντέλα είναι η γυναίκα, και στο συγκεκριμένο χώρο -ως γνωστόν- η σωστή χρήση της γλώσσας δεν είναι το φόρτε), στεκόμαστε στη δήλωση νομιμοφροσύνης έναντι των μεγαλοξενοδόχων, σημειώνοντας την πρόκληση πως το μοντέλο «all-inclusive» διαχέει το όφελος στις τοπικές αγορές και κοινωνίες. Αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Με το συγκεκριμένο μοντέλο «μαντρώνουν» τους τουρίστες στα τεράστια συγκροτήματα, στα οποία υπάρχουν όχι μόνο καταστήματα εστίασης και διασκέδασης αλλά και καταστήματα πώλησης προϊόντων (από σουβενίρ μέχρι ρούχα), με αποτέλεσμα οι τοπικές αγορές να νεκρώνουν.
Ο λαϊκισμός αποτελούσε πάντοτε στοιχείο του ακροδεξιού πολιτικού λόγου, όμως ποτέ αυτός ο λαϊκισμός δεν έπληξε τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα. Από την εποχή του Μουσολίνι και του Χίτλερ ο ακροδεξιός λαϊκισμός ουδέποτε εξυπηρέτησε τους μικροαστούς, κι ας αποτελούσαν την κοινωνική του βάση.
πηγή: Κόντρα