Αύξηση της ανεργίας (και) τον Ιούνιο

Όσο και να… μαϊμουδίζουν τα νούμερα, όσο κι αν τα πλασάρουν μέσα από ανακοινώσεις με έντεχνα διαλεγμένες λέξεις και επισημάνσεις, η πασίδηλη αλήθεια δεν είναι εύκολο να κρυφτεί. Έτσι, για άλλο ένα μήνα η “αντιστροφή του κλίματος” όχι μόνο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, αλλά οι αριθμοί ακόμη και αυτού του Ο.Α.Ε.Δ. (με τα γνωστά κριτήρια καταγραφής) δείχνουν αύξηση της ανεργίας κατά 0,8% σε σχέση με τον Μάιο. Κι επειδή δεν απευθύνονται σε χαχόλους: ο Μάιος είναι μήνας αθρόων προσλήψεων στον τουριστικό τομέα, οπότε… καταλαβαίνετε.

Παραθέτουμε τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον οργανισμό:

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε τον Ιούνιο σε 805.231 άτομα έναντι 804.601 τον Μάιο. Από αυτά, 482.707 (ποσοστό 59,95%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών και 322.524 (ποσοστό 40,05%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των δώδεκα μηνών.

Συντριπτικά περισσότερες είναι οι γυναίκες για ακόμα μία φορά, με ποσοστό που προσεγγίζει το 65%, ενώ όσον αφορά στα ηλικιακά κριτήρια, σε ποσοστό σχεδόν 63% είναι μεταξύ 30 και 54 ετών. Όσον αφορά στο επίπεδο εκπαίδευσης, περισσότεροι από 75% είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 91,23% είναι Έλληνες υπήκοοι.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αυξημένοι κατά 10,35% ήταν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που δεν αναζητούν εργασία, φτάνοντας τους 118.022, ενώ όσον αφορά στους επιδοτούμενους ανέργους μειώθηκαν κατά 10,91% φτάνοντας συνολικά στα 101.862 άτομα.

 

Related posts

Η φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία της ημέρας

Η φωτογραφία της ημέρας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα