Αυξήθηκαν οι γιατροί στην Ελλάδα το 2016 – 6,7% περισσότεροι στην Π.Α.Μ.-Θ.

Παρά την κρίση που έχει οδηγήσει σε μετανάστευση τους γιατρούς, ο αριθμός τους αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Το 2016 οι γιατροί που ήταν εγγεγραμμένοι στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν στους 70.964, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα της ΕλΣτατ για τον αριθμό των γιατρών και των οδοντιάτρων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον αριθμό των γιατρών παρατηρήθηκε στη δυτική Μακεδονία κατά 7,4%, με την ανατολική Μακεδονία και Θράκη να είναι στη δεύτερη θέση (6,7%). Αντίθετα, στο νότιο Αιγαίο υπήρξε η μεγαλύτερη μείωση (3,4%).

Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των ανδρών γιατρών παρουσιάζει αύξηση κατά 0,7 % και των γυναικών κατά 7,7%. Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι σημαντικότερες αριθμητικά στο σύνολο της χώρας είναι οι αυτές των γενικής ιατρικής, καρδιολογίας, μαιευτικής- γυναικολογίας, βιοπαθολογίας, παθολογίας και παιδιατρικής.

Όσον αφορά στους οδοντίατρους, ο συνολικός αριθμός τους παρουσιάζει μείωση τα τελευταία έτη και οι εγγεγραμμένοι στους συλλόγους τους ανήλθαν σε 13.225 άτομα το 2016, παρουσιάζοντας μείωση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρήθηκε στη Στερεά Ελλάδα κατά 10,3% και στη δυτική Μακεδονία κατά 2,6%, ενώ μεγαλύτερη μείωση υπήρξε στα Ιόνια νησιά και στην Ήπειρο κατά 5,6 % και 3,1%, αντίστοιχα. Από την ανάλυση κατά φύλο, παρατηρείται ότι ο αριθμός των ανδρών παρουσιάζει μείωση 2,6%, ενώ ο αριθμός των γυναικών παρουσιάζει αύξηση 1,6%.

 

Related posts

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Α.Μ.-Θ.

Περισσότεροι από 200.000 θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας ανά την Ελλάδα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα