Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα διαρκέσουν οι εγγραφές μαθητών για την α’ γυμνασίου της σχολικής χρονιάς 2016-17 στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας, ενώ –σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας- καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην α΄ γυμνασίου των μουσικών σχολείων, δεν στερούνται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο πρότυπο ή πειραματικό γυμνάσιο.

Οι γονείς-κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να φοιτήσει το παιδί τους στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την καταθέσουν στο μουσικό σχολείο ή στο δημοτικό σχολείο φοίτησης του παιδιού τους. Εναλλακτικά μπορούν να την αποστείλουν μέσω φαξ στο 25410 92256. Το έντυπο της αίτησης μπορούν να το προμηθεύονται από το μουσικό σχολείο και την ιστοσελίδα του (http://gym-mous-xanthis.xan.sch.gr), καθώς και από το δημοτικό σχολείο φοίτησης του παιδιού τους.

Στα μουσικά σχολεία εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι δημοτικού μετά από επιλογή που διενεργείται από αρμόδιες επιτροπές που ορίζονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 16 έως 22 Ιουνίου 2016. Πρόκειται για απλές εξετάσεις για τις οποίες δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.

Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 10.00, με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων (ακρόαση ηχητικού δίσκου). Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική ικανότητα», «Φωνητική ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της κατωτέρας σχολής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν προβλέπεται αναβαθμολόγηση επί των αποτελεσμάτων της γραπτής και προφορικής εξέτασης.

 

Related posts

Για τις εγγραφές στο μουσικό σχολείο Ξάνθης

Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024 – Το πρόγραμμα του (τελευταίου) διημέρου

Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2024 – Το πρόγραμμα του διημέρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα