Η προβολή της Πέμπτης από την Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Με αφορμή τα 44 χρόνια από τη δολοφονία του σοσιαλιστή ηγέτη της Χιλής Σαλβαντόρ Αλιέντε από τους πραξικοπηματίες της χούντας που ακολούθησε, προβάλλεται το βράδυ (21.00) της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης η ταινία του Pablo Larraín «Νερούντα» (Neruda, 2016).

Πρόκειται για μία αλληγορική, μυθιστορηματική βιογραφία του Νομπελίστα Χιλιανού ποιητή ο οποίος είχε στηρίξει τον Σαλβαδόρ Αλιέντε. Η ταινία παρουσιάζει το πνεύμα του μεγάλου ποιητή μέσα από ένα στιγμιότυπο της ζωής του, όταν κυνηγημένος λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, αναγκάζεται να κρυφτεί. Μέσα από την πολιτική του ωρίμανση προκύπτει η επική ποιητική συλλογή του «Canto General» που έδωσε φωνή στον χιλιάνικο λαό.

 

Related posts

Εκδήλωση τιμής στον δάσκαλο Κώστα Χυτήρη

Ξάνθη: Καλέσματα για την πρωτομαγιά

Θερινά εργαστήρια για παιδιά στο Ι.Θ.Τ.Π.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα