Προβολή ταινίας στη “Ρωγμή”

Η anime ταινία του Hayo Miyazaki “Η Ναυσικά της κοιλάδας του ανέμου” θα προβληθεί το βράδυ (21.00) της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου από την κινηματογραφική ομάδα της “Ρωγμής”.

Χίλια χρόνια μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο, ένα παραθαλάσσιο βασίλειο γνωστό ως “κοιλάδα των ανέμων” παραμένει ένας από τους λίγους κατοικήσιμους τόπους. Με αρχηγό την πριγκίπισσα Ναυσικά, οι κάτοικοι της κοιλάδας πολεμούν συνεχώς τα παντοδύναμα έντομα Όχμου, φύλακες της δηλητηριώδους ζούγκλας που κατακλύζει τη Γη.

Η “Ναυσικά της κοιλάδας του ανέμου” είναι ένα αντιπολεμικό και οικολογικό παραμύθι. Προάγει με άκρως σαγηνευτικό τρόπο και τις δύο πτυχές, χρησιμοποιώντας ως δυνατότερο χαρτί του την ίδια την ηρωίδα, την πριγκίπισσα Ναυσικά. Μια νεαρή κοπέλα με δυναμισμό και θέληση για ζωή, γεμάτη ελπίδα. Μια νεαρή κοπέλα που αγαπά και κατανοεί το περιβάλλον, που το αποδέχεται και δεν πασχίζει να το αλλάξει, αλλά να ζήσει αρμονικά μέσα σ’ αυτό σαν κομμάτι του. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από αυτήν, αφήνοντας όμως χώρο και για άλλους ήρωες, καθένας από τους οποίους αναπτύσσεται-ωριμάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

 

Related posts

Πρόσκληση μελών του Ε.Β.Ε. Ξάνθης για συμμετοχή σε bazaar

Γενική συνέλευση και εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης

Διαδραστική αφήγηση στη Μάνδρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα