Ψέματα ακόμα και στα δευτερεύοντα

Αν καθόμασταν να σχολιάζουμε κάθε παπάρα που γράφεται για άμβλυνση εντυπώσεων ή χάλκευση της πραγματικότητας, θα έπρεπε η μέρα να έχει… 48 ώρες για να προλάβουμε. Σε απάντηση στα ασύστολα ψεύδη διαφόρων νάνων που βρέθηκαν να κάνουν σκάντζα βάρδια τοποτηρητή -με το αζημίωτο- στο σαπιοκάραβο της εξουσιαστικής “αριστεράς”, παραθέτουμε τα ακόλουθα που καλά θα κάνουν να διαβάσουν προσεκτικά (αν και είμαστε βέβαιοι ότι ψεύδονται συνειδητά, μετά από τέτοιο πρότερο πολιτικά ανέντιμο βίο):

Άντε να δεχτούμε -για τις ανάγκες της συζήτησης- ότι και ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον γιατρό και το νοσοκομείο που θα χειρουργηθεί. Άντε να δεχτούμε ότι η αναχώρηση του πρωθυπουργού από το νοσοκομείου έπρεπε να μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια, για να ησυχάσει ο κόσμος που ενδεχομένως ανησυχούσε για την υγεία του (λέμε τώρα), αν και είμαστε σίγουροι ότι ο άνθρωπος που τελευταία μόνο ως αρνητικός πρωταγωνιστής εμφανίζεται στον ελληνικό λαό, μάλλον αναζήτησε λίγες στιγμές συμπάθειας ως ασθενής. Πώς να δεχτούμε, όμως, τη δήλωσή του ότι «τα δημόσια νοσηλευτήρια αξίζουν την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας πάνω από όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό»;

Από πού κι ως πού δημόσιο νοσηλευτήριο το «Ευγενίδειο» ; Ένα κληροδότημα είναι, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και λειτουργεί σαν «παραμάγαζο πανεπιστημιακών ιατρών, κυρίως χειρουργών» και είναι γεμάτο «χρέη που δημιουργούνται αφού τα κόστη για τα χειρουργεία και τις νοσηλείες δεν πληρώνονται από τους ασθενείς οι οποίοι καταβάλλουν τα χρήματά τους στα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών ιατρών» και έχει πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγα σκάνδαλα, όπως αυτό της προμήθειας υλικών που «έφεραν το γραμμωτό κώδικα του νοσοκομείου που σημαίνει ότι τα υλικά αυτά είχαν ξαναπαραληφθεί από το νοσοκομείο και χρεωθεί σε ασθενή που ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτόν και επεστράφησαν στην εταιρία που τα προμήθευσε, χωρίς την έκδοση παραστατικών και εν συνεχεία πωλήθηκαν και πάλι στο θεραπευτήριο».

Ποιος τα λέει αυτά; Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το… μακρινό 2012, σε ερώτηση που υπέβαλε (μαζί με τον ΛαΕτζή σήμερα Μιχάλη Κριτσωτάκη) προς τους υπουργούς Παιδείας, Υγείας και Εργασίας. Τα εντός εισαγωγικών αποσπάσματα προέρχονταν από καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τις οποίες προφανώς υιοθέτησε ο ΣυΡιζΑ και ο πρόεδρός του. Μάλιστα, στην ερώτηση αυτή υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ είχαν καταθέσει ερώτηση και το 2011 και το υπουργείο Εργασίας τους είχε ενημερώσει με έγγραφό του «ότι τα ταμεία ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΟΓΑ δεν είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του προς το “Ευγενίδειο Θεραπευτήριο Α.Ε.“ γιατί είχαν διαπιστωθεί παραβάσεις που σχετίζονταν με “υπερτίμηση παρακλινικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων, υπερκοστολογίσεις υλικών, επανάληψη των εξετάσεων πολλές φορές μέσα στην ημέρα, υπέρβαση ημερών νοσηλείας κ.ά.».

Το «Ευγενίδειο» εξακολουθεί να είναι ένα ιδιωτικό νοσοκομείο των μεγαλογιατρών του πανεπιστημίου, που δεν είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Υ., γι’ αυτό άλλωστε και δεν εφημερεύει. Και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ιδιωτικοί, όπως οι εργαζόμενοι σε κάθε ιδιωτικό νοσοκομείο. Αυτό δεν αλλάζει, όσα ψέματα κι αν πει ο κάθε Τσίπρας.

πηγή: Κόντρα

 

Related posts

Αυτός είναι ακόμα υπουργός

Επιστολή διαμαρτυρίας της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος

Δεξιά «στροφή» στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα