Συναυλία με τίτλο «Από το μπαρόκ στο σήμερα – Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο» διοργανώνουν μαθητές του μουσικού σχολείου Ξάνθης το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 15 Μαΐου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας Δήμου Ξάνθης και περιλαμβάνει έργα από την εποχή του μπαρόκ, τον κλασικισμό, τον ρομαντισμό, τον ιμπρεσιονισμό και τον εξπρεσιονισμό, μέχρι και σύγχρονες δημιουργίες και έντεχνη ελληνική μουσική. Μέσα από τη μουσική αφήγηση, το κοινό καλείται να παρακολουθήσει τη μετάβαση των ιδεών, των μορφών και των συναισθημάτων μέσα στον χρόνο. Θα παρουσιαστούν έργα για πιάνο, τρομπέτα, σαξόφωνο, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, ακορντεόν και κιθάρα, αναδεικνύοντας τον πλούτο των ηχοχρωμάτων και των δυνατοτήτων των οργάνων.
Η διάρκεια της συναυλίας είναι περίπου μιάμιση ώρα και στόχος της είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με διαφορετικές μουσικές εποχές, μέσα από μια ενιαία καλλιτεχνική πρόταση που συνδυάζει την εκπαιδευτική διάσταση με την αισθητική απόλαυση.