Το υπουργείο Παιδείας προκαλεί

Ποιοι φοιτούν στα δημόσια σχολεία; Κατά κανόνα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των μισθωτών, των ανέργων, γενικά των μικρομεσαίων στρωμάτων εργαζόμενων και συνταξιούχων, που η ληστρική φορομπηχτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και ειδικά αυτών των μνημονιακών χρόνων, η πολιτική της άγριας περικοπής μισθών-συντάξεων και η καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τους έχει κυριολεκτικά γονατίσει. Ποιοι εργάζονται στα δημόσια σχολεία; Εκπαιδευτικοί-πένητες, που τους έχουν αλώσει εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Σε αυτά τα παιδιά, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας των συριζαίων επιθυμεί, κατά πως φαίνεται, να εφαρμόσει εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα «για την καλλιέργεια της φορολογικής συνείδησης»!

Δεν αρκεί που το αστικό κράτος έχει λιώσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που διαχρονικά αποτελούν τα υποζύγια της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης), θέλει τώρα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να περάσει και στα παιδιά τους την ιδέα ότι τα δημόσια οικονομικά του χωλαίνουν επειδή οι πατεράδες και οι μανάδες τους είναι μπαταχτσήδες. Για τον λόγο αυτό στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εστάλη έγγραφο (αρ. πρωτ. 98729/Δ2, 15-6-2016), με το οποίο ενημερώνονται διευθυντές και σύλλογοι διδασκόντων ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή έρευνας (τα ερωτηματολόγια θα συμπληρώσουν ανώνυμα οι εκπαιδευτικοί των γυμνασίων και γενικών και επαγγελματικών λυκείων εφόσον το επιθυμούν) με θέμα «Ανάπτυξη εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων για την καλλιέργεια της φορολογικής συνείδησης».

Την έρευνα, που αφορά στα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17, θα διεξάγει η κ. Χαρά Μαυρίδου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών, μία εκ των διεκδικητών της καρέκλας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά την καρατόμηση της Κατερίνας Σαββαΐδου και πριν την τοποθέτηση σε αυτήν του Γιώργου Πιτσιλή. Τα δε αποτελέσματά της θα αποσταλούν στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για τα περαιτέρω. Το Ι.Ε.Π. ήταν αυτό που έκανε και τη σχετική γνωμοδότηση μετά την αίτηση της ενδιαφερόμενης.

πηγή: Κόντρα

 

Related posts

Νέα τμήματα, επέκταση και αναδιάρθρωση στο Δ.Π.Θ.

Ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Π.Α.Μ.-Θ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα