INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Απόβαση του Ν.Α.Τ.Ο. – Στρατοκρατούμενη περιοχή ο Έβρος

Πρωτόγνωρες εικόνες αναμένεται να ζήσουν οι Εβρίτες, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις από τις 6 έως τις 16 Ιουνίου. Πρόκειται για την άσκηση «Noble jump», στην οποία θα λάβουν μέρος εκτός από 2.000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2.000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Πολωνία, Νορβηγία και Αλβανία.

Πολύ μεγάλο μέρος θα περάσει από τον Έβρο, τις επόμενες μέρες. Στόχος της άσκησης είναι να δοκιμαστεί η ικανότητα των συμμετεχόντων να δημιουργήσουν δύναμη για να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο.

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

Ενώ στη σύνοδο του Ν.Α.Τ.Ο. στις Βρυξέλλες η ιμπεριαλιστική συμμαχία με τη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ ξεκαθάρισε ότι βασικοί εχθροί της είναι η τρομοκρατία, η μετανάστευση και η Ρωσία, μια ακόμη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στα Βαλκάνια αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση. Από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία η άσκηση “Noble jump 2017”, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη ενόπλων δυνάμεων από δέκα κράτη-μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού Very High Readiness Joint Task Force – V.J.T.F.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι η άσκηση αυτή αποτελεί κρίσιμη διάσταση του εντεινόμενου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο της περιοχής, που αλληλοτροφοδοτείται από την ανάπτυξη του εθνικιστικού παροξυσμού που φτάνει ως τη διατύπωση μεγαλοϊδεατικών στόχων. Παράλληλα, η ελληνική άρχουσα τάξη δηλώνει παρούσα σε μια περιοχή που θεωρεί “ζωτικό της χώρο” και διατηρεί τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων. Πλέον διατυπώνει βλέψεις μέσω της προβολής σχεδίων για “χριστιανικά τόξα” και διεύρυνση του ρόλου της με πρόσχημα την προστασία των “χριστιανικών κοινοτήτων”. Είναι ενδεικτικό ότι όλα τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα θα περάσουν από τη χώρα μας και θα τύχουν της συνδρομής του ελληνικού στρατού!

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, μονάδων ένοπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά τη φάση ανάπτυξής τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου) όσο και κατά τη φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου). Ειδικότερα, οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας (149 στελέχη και δεκαεννιά τροχοφόρα οχήματα) θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα, ενώ οι δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και εννιά ερπυστριοφόρα οχήματα) και της Ισπανίας (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) επί δρομολογίου Αλεξανδρουπόλεως-Ορμενίου. Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα κατά τη διέλευση των ανωτέρω μονάδων από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, συνίστανται στα ακόλουθα:

  • Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων
  • Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό
  • Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδό τους από τη χώρα
  • Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη
  • Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας
  • Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Εμείς καλούμε τον λαό μας να αντισταθεί και να αγωνιστεί. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του αντιπολεμικού κινήματος και να δείξουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες τους. Καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη να αρνηθούν να προσφέρουν κάθε υπηρεσία.

Δεν πολεμάμε – δεν καταστέλλουμε για Η.Π.Α., Ε.Ε., Ν.Α.Τ.Ο., ελληνική ολιγαρχία.

 

Σχετικά άρθρα

«Δεν ταυτίζονται με το ευαγγέλιο αντιλήψεις εκδικητικές, ρατσιστικές, ξενοφοβικές, φυλετικές, εθνικιστικές, σεξιστικές»

Super User

Σχετικά με τη σκανδαλώδη απαλλαγή της “Eldorado Gold” από τα πρόστιμα

Super User

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Π.Ε. Έβρου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies