INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Στον “γύψο” αύριο η Αθήνα!

Το αυταρχικό πρόσωπό της δείχνει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, μέσα από έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που θέτει «στον γύψο» την Αθήνα για ολόκληρη την αυριανή μέρα ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την ελληνική κυβέρνηση!

Υπό τη σκιά προγραμματισμένης κινητοποίησης για την οποία απηύθυναν κάλεσμα η ΑντΑρΣυΑ και άλλοι πολιτικοί χώροι προς όλες τις δυνάμεις της αριστεράς που εναντιώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις πολιτικές της, η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφάσισε την απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης από τις 06.00 ως τις 24.00.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Αθήνα πόλη ανοιχτή στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας – όχι στην απαγόρευση! Όλοι και όλες στην πορεία διαμαρτυρίας, Τετάρτη 8/1, Προπύλαια 6 μ.μ.», η ΑντΑρΣυΑ εμμένει στο κάλεσμα, με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου να δημοσιοποιεί τα κάτωθι:

Η επίδοση απόφασης απαγόρευσης της πορείας που καλεί η ΑντΑρΣυΑ από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κ. Μιχαιρίνα για να εκφραστεί η οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου κατά άθλιων πολιτικών λιτότητας, ανεργίας και ρατσισμού της Ε.Ε. και της κυβέρνησης, θυμίζει άλλες εποχές «του αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της επταετίας των συνταγματαρχών. Η κυβέρνηση Σαμαρά δείχνει το πανικό της για την παντελή έλλειψη συναίνεσης στα αντεργατικά της σχέδια. Κανένας δεν πιστεύει τους ψεύτικους πανηγυρισμούς για αναμενόμενες θετικές εξελίξεις λόγω της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξακολουθούν να σφίγγουν τη θηλιά του χρέους ζητώντας νέες θυσίες, με απολύσεις στους δήμους, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, με χαράτσια στην υγεία, 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομείο και χαράτσι σε κάθε συνταγή. Μόνο η διαγραφή του χρέους προς την Ε.Κ.Τ., η ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ θα δώσουν περιθώρια για να βρεθούν λεφτά ώστε να σπάσουμε τη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών παιδείας, υγείας, πρόνοιας.

Η πολιτική που τίναξε την ανεργία σε ενάμισι εκατομμύριο, που έσπρωξε στην αυτοκτονία χιλιάδες, που άφησε άστεγους, χωρίς ρεύμα και πετρέλαιο ανθρώπους να ξεπαγιάζουν, είναι ώρα να ανατραπεί με μαζικούς απεργιακούς αγώνες διαρκείας. Η ΑντΑρΣυΑ αταλάντευτα στηρίζει αυτή τη προοπτική, την αντικαπιταλιστική ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαράς από ένα εργατικό κίνημα που θα επιβάλει την δικιά του προοπτική, με τον εργατικό έλεγχο στις τράπεζες, με τη δυνατότητα να έχουν όλοι δικαίωμα πρόσβασης σε μια δημόσια παιδεία, υγεία. Να έχουν κατοικία και να μην κινδυνεύουν να την χάσουν με πλειστηριασμό γιατί δεν μπορούν αν πληρώσουν χαράτσια.

Θέλουν μάλιστα να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες για το άπλωμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης στους μετανάστες μετατρέποντας τους σε αποδιοπομπαίους τράγους. Γι αυτό σπρώχνουν για μεγαλύτερη επίθεση με κλείσιμο των συνόρων από την FRONTEX, με στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια όπως την Λαμπεντούζα και την Αμυγδαλέζα. Είναι η πολιτική που θρέφει τους φασίστες όπως τους Λεπέν και τους Μιχαλολιάκους σε όλη την Ευρώπη.

Τα γεράκια του άγριου καπιταλισμού της κρίσης και οι πρωθυπουργοί των κυβερνήσεων της Ε.Ε. που τα υπηρετούν έρχονται στο Ζάππειο προκλητικά για να κηρύξουν με πανηγυρισμούς στο ξεκίνημα της ελληνικής προεδρίας τη συνέχιση της πολιτικής που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας τραπεζιτών. Είναι οικονομικοί δολοφόνοι με γραβάτες πρωθυπουργών, υπουργών και τραπεζιτών. Έχουμε κάθε δικαίωμα στους δρόμους της Αθήνας να διαδηλώνουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι! Σε κάθε περίπτωση θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Στις 22 Μάρτη πανευρωπαϊκά θα δώσουμε την απάντηση μας κατά του ρατσισμού και του φασισμού με διαδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες.

Καλούμε τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην Ε.Ρ.Τ., τα Α.Ε.Ι., τα νοσοκομεία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καλούμε τα συνδικάτα να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να στηρίξει την διαδήλωση διαμαρτυρίας και να καταδικάσει τις αστυνομικές απαγορεύσεις.

 

Σχετικά άρθρα

Ο “Ρουβίκωνας” για την επίθεση στον όμιλο Μυτιληναίου

Super User

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) για τις εκλογές

Super User

Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για κτιριακά προβλήματα μειονοτικών σχολείων της Κομοτηνής

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies