INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί φορείς της Ξάνθης στο facebook

Η δεύτερη «βόλτα» του indexanthi στον κυβερνοχώρο πέρασε από τις σελίδες των αυτοδιοικητικών και πολιτικών αρχών στο facebook και παρουσιάζει όσα βρήκε. Σημειώνουμε ότι τα στοιχεία που ανιχνεύουμε είναι αυτά που εμφανίζονται δημόσια και είναι προσβάσιμα στον καθένα, χωρίς περιορισμό ή προϋποθέσεις.

Δήμοι, δημοτικές παρατάξεις και επικεφαλής

Όλοι οι δήμοι έχουν στρέψει εύλογα το ενδιαφέρον τους και στο facebook. Η σελίδα του δήμου Αβδήρων των 284 «φίλων», έχει από… καμιά νέα ανάρτηση κάθε μήνα και βέβαια δεν τη λες και ενημερωμένη. Στο ίδιο πλαίσιο και αυτή του δήμου Μύκης που μετράει 1.807«φίλους» και που για να την παρακολουθήσεις πρέπει να γνωρίζεις την τουρκική γλώσσα. Στην Τουρκία άλλωστε είναι προσανατολισμένα σχεδόν όλα τα ενδιαφέροντα («μου αρέσουν», «ομάδες» κλπ.) της σελίδας. Ο δήμος Τοπείρου των 126 «φίλων» διατηρεί μια σχετικά καλή ροή, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Τέλος, ο δήμος Ξάνθης των 3.552 «φίλων» βρήκε τον τρόπο του: τροφοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από κοινοποιήσεις του δημοτικού ραδιοφώνου! Οι δε μισές από τις φωτογραφίες του είναι από τα κάλαντα και εν γένει τον Δεκέμβριο του 2010!

Ο χρόνος για τη σελίδα της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» παραμένει σταματημένος στον Νοέμβρη του 2010 και στις προηγούμενες εκλογές. Γεγονός που μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι η σελίδα των 542 «φίλων» θα ξαναπάρει μπρος στις επόμενες… Η δε σελίδα των «Πολιτών για την Ξάνθη» με τους 811 «φίλους», ίσα που συντηρείται στη «ζωή» με κάποιες αναρτήσεις.

«Σκαλίζοντας» τις σελίδες των αυτοδιοικητικών στο facebook και ξεκινώντας από αυτή του πρώτη πολίτη της Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, βλέπουμε ότι μετρά 466 «φίλους» και έγινε (καταφανώς από κάποιο ή κάποιους άλλους) μόνο για τις ανάγκες των περασμένων αυτοδιοικητικών εκλογών. Υπάρχουν μόνο μερικές προεκλογικού χαρακτήρα φωτογραφίες, ενώ οι αναρτήσεις σταματούν στις 22 Νοέμβρη του 2010!

Τακτικότατη έγινε –δεν ήταν πάντα έτσι- η ενασχόληση τού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης Χρήστου Πούλιου με τη σελίδα του των 3.358 «φίλων». Η δε σελίδα του επικεφαλής των «Πολιτών για της Ξάνθη» Νίκου Ανταμπούφη στο facebook, προσομοιάζει σ’ αυτή της παράταξής του: απλώς υπάρχει και ο ίδιος δεν ασχολείται. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Κολλάρος δεν διαθέτει σελίδα.

Κοινοβουλευτικά κόμματα της Ξάνθης

Το ΠαΣοΚ Ξάνθης δεν έχει σελίδα στο facebook, έχει η όμως Τοπική Οργάνωση του ΠαΣοΚ Σταυρούπολης, έστω και «για τα μάτια»… Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός ότι η σελίδα των 188 «φίλων» μάλλον έγινε για… να βρίσκεται, καθώς οι αναρτήσεις εκεί είναι ελάχιστες και σταματούν τον Μάιο του 2012, λίγο πριν από την καταβύθιση του κόμματος…

Στις 21 Ιούνη του 2012 «σκάλωσε» και η σελίδα της Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, με τους 1.671 «φίλους». Απ’ όσα είδαμε, μέγας «εχθρός» τής σελίδας είναι ο ΣυΡιζΑ αλλά και ο Πάνος Καμμένος. Οι «φωτογραφίες» μονοπωλούνται από απεικονίσεις του Αντώνη Σαμαρά (29 φωτογραφίες), ενώ υπάρχουν φωτογραφικά άλμπουμ τεσσάρων πρώην προέδρων του κόμματος: του Μιλτιάδη Έβερτ (οκτώ φωτογραφίες), του Ευάγγελου Αβέρωφ (πέντε), του Γεώργιου Ράλλη (οκτώ), του Κώστα Καραμανλή (δεκαοκτώ), του Κωνσταντίνου Καραμανλή (δέκα φωτογραφίες). Το δε λογότυπο του κόμματος εμφανίζεται σε επτά επάλληλες φωτογραφίες…

Τέλος, σελίδα στον δημοφιλή χώρο κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ξάνθης, που έχουν και 1.591 «φίλους». Μακράν τακτικότερη ενημέρωση από όλες, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα. Διαθέτουν και άλλη σελίδα («κλειστή ομάδα») με 639 μέλη, καθώς και σελίδα της νεολαίας του κόμματος με εξίσου πυκνή ενημέρωση με την κύρια σελίδα τους.

Το Κ.Κ.Ε. Ξάνθης δεν διαθέτει σελίδα στο facebook, ενώ από τον ΣυΡιζΑ σελίδα έχει η νεολαία του με 701 «φίλους» και αρκετά πυκνή ροή αναρτήσεων.

 

Σχετικά άρθρα

Ενημερωτικά δελτία από την αντιπεριφέρεια Ξάνθης

Super User

Ο 8οςΔημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος στην Ξάνθη

Super User

Η ετήσια απονομή βραβείων στη Σταυρούπολη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies