INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης

Αναδημοσιεύουμε το εβδομαδιαίο “δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης” που εξέδωσε η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας:

 • Ανακοίνωση για την ακύρωση της «λευκής νύχτας» στη Νέα Σμύρνη στις 13 Φεβρουαρίου, έβγαλαν οι εργαζομένοι/ες στον κλάδο του εμπορίου, η γνωστή πλέον σε όλους συλλογικότητα «Ορθοστασία». Η ανακοίνωση της «Ορθοστασίας» αναφέρει: “Αυτή τη φορά η ασυδοσία των αφεντικών ανακόπηκε από την κινητοποίηση. Έγινε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα στον ανυποχώρητο αγώνα που δίνεται τα τελευταία χρόνια για να μην περάσουν τα σχέδια των αφεντικών στο εμπόριο. Η φιέστα ακυρώθηκε μετά από έντονες και επίμονες παρεμβάσεις. Ακυρώθηκε μετά την άμεση παρέμβαση στη περιοχή και την ενημέρωση των συναδέλφων μέσα στους χώρους δουλειάς. Η φιέστα -«νύχτα αγάπης» όπως ξεδιάντροπα την ονόμασαν- ακυρώθηκε και ράγισε τις καρδιές του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης και του δημάρχου της. Χαρακτηριστικό είναι όσα έγραψαν «για σύμμαχους των μεγάλων malls και των γιγαντιαίων επιχειρήσεων που πάντοτε εξαντλούν τα ωράρια, που νίκησαν σε βάρος των μικρών καταστημάτων». Συκοφαντούν ως «σύμμαχους των μεγάλων malls» τον κόσμο της εργασίας. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: Όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στις ορέξεις τους, όσοι οργανωνόμαστε και διεκδικούμε μέσα στους χώρους δουλειάς ξέρουμε καλά ότι τα συμφέροντά τους, μικρών και μεγάλων αφεντικών, ήταν και είναι αντίθετα με τα δικά μας! Η φιέστα ακυρώθηκε κι εμείς συγκεντρωθήκαμε, διαδηλώσαμε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, με τα συνθήματα και τα πανό μας, συζητώντας και ενημερώνοντας για την υπόθεση“. Και καταλήγει η ανακοίνωση της «Oρθοστασίας»: “Όχι μόνο στον κλάδο του εμπορίου, αλλά και παντού πρέπει να φωτίσουμε με τους αγώνες, τις αντιστάσεις μας τη νύχτα που σχεδιάζουν τα αφεντικά για εμάς! Να καταφέρουμε να είμαστε παντού, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, δίπλα σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της τάξης μας. Μέσα από την επικοινωνία και την οργάνωση των συναδέλφων να χτίζουμε σχέσεις αλληλεγγύης, να συντονιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικά μας αυτονόητα!“.
 • Σε ανακοίνωση του, το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια αναφέρει: “Αυτοί που νικήσαμε στη Νέα Σμύρνη είμαστε εμείς, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες από κάθε εργασιακό κλάδο, τα εργατικά μας σωματεία και οι συλλογικότητες μας, όλος ο κόσμος του αγώνα που δίνουμε μάχες για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μας. Βέβαια, παρά την ακύρωση της «λευκής νύχτας», προχωρήσαμε κανονικά στην προγραμματισμένη εργατική διαδήλωση μας. Στο διάβα μας χρειάστηκε να «υπενθυμίσουμε», αν και το γνώριζαν πολύ καλά, σε εργοδότες ή και εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα σε δύο-τρία ανοιχτά μαγαζιά ότι η «λευκή νύχτα» είχε ακυρωθεί και ότι έπρεπε να τα κλείσουν, όπως κι έκαναν τελικά. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: Βασιζόμενες και βασιζόμενοι και στην θετική παρακαταθήκη που μας αφήνει και η πρόσφατη μάχη της Νέας Σμύρνης, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε ένα τέλος και στις «λευκές νύχτες» και σε κάθε άλλη αντίστοιχη εργοδοτική επίθεση. Ο αγώνας μας συνεχίζεται, τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, Κυριακές και νύχτες να πάνε για δουλειά, οι υπουργοί, οι δήμαρχοι κι’ όλα τα αφεντικά“.
 • Tριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εργασίας, μεταξύ του υπουργείου, εκπροσώπων της ΜΕΤΚΑ και του σωματείου μισθωτών τεχνικών, έπειτα από αίτημα του σωματείου για τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα η ΜΕΤΚΑ. Η εταιρεία έχει προβάλλει αστείες προφάσεις περί αναδιάρθρωσής της, περικοπές λόγω μείωσης κερδών και περιορισμό του κύκλου εργασιών, ενώ σε όσους εργαζόμενους αμείβονταν με μπλοκάκι δεν κατέβαλε αποζημίωση. Κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, το σωματείο είχε καλέσει και σε παράσταση διαμαρτυρίας.
 • Αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις έξι εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με αστείες δικαιολογίες. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτεί την ανάκληση των απολύσεων, προκειμένου να συνεχιστεί και η ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης στρατηγικής σημασίας, όπως είναι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Φυσικά, παραβλέπει το Ε.Κ.Α. ότι η συγκεκριμένη κρατική μηχανή παράγει οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε πολέμους ιμπεριαλιστικούς, για το συμφέρον κράτους και κεφαλαίου, αφανίζοντας ολόκληρους λαούς.
 • Στάση εργασίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της «Cosco» στο λιμάνι του Πειραιά. Η απεργία που είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, είχε σαν αίτημα την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την τρομοκρατία που καλλιεργεί η εργοδοσία, καθώς και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
 • Και νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό εξήγγειλε για το προσεχές διάστημα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις και τον αγώνα της για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών και μέχρι την τελική απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου».
 • Σε διαδήλωση το Σάββατο 5 Μάρτη (12.00, Μοναστηράκι) ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης καλούν η συνέλευση για τη διοργάνωση κοινών δράσεων ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η Συνέλευση Αναρχικών-Κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε. Στην κατακλείδα του, το κάλεσμα αναφέρει: “Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Μια ιστορική κατάκτηση που εξασφαλίζει τη συνταξιοδοτική προστασία, την πρόσβαση στις δομές υγείας και πρόνοιας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Αν θέλουμε να ανατρέψουμε τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων. Η ελπίδα έρχεται μονάχα μέσα από τον αγώνα, τον καθημερινό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Η μάχη ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης ας γίνει η αρχή της προλεταριακής αντεπίθεσης. Του λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Πόλεμο σε κράτος, κεφάλαιο, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.“. Επίσης, η Συνέλευση Αναρχικών-Κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε., πραγματοποίησε παρέμβαση στο τηλεφωνικό κέντρο “Online Sales”, ώστε να προπαγανδιστεί σε χώρους εργασίας η διαδήλωση του Σαββάτου 5 Μάρτη.
 • Ανταπόκριση από την παρέμβαση του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου έξω από τον “Ιανό” που έγινε ως μια ακόμα απάντηση στην επίθεση των συντελεστών της «Μικρής Άρκτου» στην απεργιακή συγκέντρωσή στις 27 Δεκεμβρίου 2015, δημοσιοποίησε το συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια. Η ανταπόκριση περιγράφει τα εξής: “Το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, οι εκδόσεις «Μικρή Άρκτος» διοργάνωναν μια μουσική εκδήλωση στο καφέ του «Ιανού» στην Αθήνα. Το ίδιο βράδυ επιλέξαμε κι εμείς να προχωρήσουμε σε μια νέα παρέμβαση – εργατική συγκέντρωση έξω από την περιβόητη «αλυσίδα πολιτισμού», προκειμένου να ενημερώσουμε για το προαναφερόμενο γεγονός, αλλά και για την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία της εργοδοσίας του «Ιανού» και για τη συνολική στάση της απέναντι στους εργατικούς μας αγώνες. Παράλληλα, με την κίνηση αυτή θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι καμιά επίθεση στους αγώνες μας δεν πρόκειται να μένει αναπάντητη και ότι, κόντρα στο σχέδιο καταστολής, ποινικοποίησης και κατατρομοκράτησης αυτών, δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Και δύο λόγια για την υπόθεση τραμπουκισμού: την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα που είχε κηρυχθεί απεργία στον κλάδο του βιβλίου, οι βασικοί συντελεστές των εκδόσεων «Μικρή Άρκτος», ο Ανδρέας Γεωργιάδης (σε πρωταγωνιστικό ρόλο) και ο Παρασκευάς Καρασούλος (σε επικουρικό ρόλο), εξερχόμενοι από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» επιτίθενται λεκτικά και στη συνέχεια και σωματικά -κραδαίνοντας κι ένα μπουκάλι ο πρώτος- στην απεργιακή συγκέντρωσή μας που, όπως και σε άλλα βιβλιοπωλεία, πραγματοποιήθηκε κι εκεί. Από την επίθεση τους αυτή κατάφεραν ένα επικίνδυνο χτύπημα (τρία ράμματα) στο κεφάλι ενός συναδέλφου μας“.
 • Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Έρχεται για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης και της Ε.Ε.“. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στο πλαίσιο στάσης εργασίας και συγκέντρωσης έξω από τα γραφεία του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.που πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Φλεβάρη.
 • Μία διπλή εργοδοτική δολοφονία -που ονομάστηκε για άλλη μία φορά εργατικό ατύχημα- σημειώθηκε στην Ικαρία. Νεκροί δύο εργάτες σε έργα οδοποιίας, κατά τη διάρκεια εργασιών στο εργοταξιακό νταμάρι με τη χρήση σπαστήρα και σκαπτικού μηχανήματος. Το «δυστύχημα» σημειώθηκε στην περιοχή Καρκινάγρι Ικαρίας το πρωί της Πέμπτης 25 Φλεβάρη.
 • Είσαι «ενοχλητικός» συνδικαλιστής; Απολύεσαι! Εργαζόμενη και συνδικαλίστρια απολύθηκε από την επιχείρηση καφεστίασης «Mikel» στη Δράμα επειδή η εργοδοσία ενοχλήθηκε από τη συνδικαλιστική ιδιότητά της, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να της κάνει το βίο αβίωτο με στόχο να την αναγκάσει σε παραίτηση. Όταν η εργοδοσία διαπίστωσε πως η εργαζόμενη δεν πρόκειται να υποκύψει, αποφάσισε να την απολύσει.
 • Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις απο την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας έξω από το «Πλαίσιο», σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απολυμένη εργαζόμενη. Μοιράστηκε πλήθος κειμένων και φωνάχτηκαν συνθήματα. Το σωματείο του «Πλαισίου» έχει βγάλει ήδη δύο ανακοινώσεις για το περιστατικό. Στις δύο πρώτες τριμερείς επιτροπές η εργοδοσία δεν παρουσιάστηκε. Στο κείμενο της παρέμβασης αναφέρεται: “Σαν συνέλευση αναρχικών στεκόμαστε στο πλευρό του κάθε ανθρώπου που μάχεται για αξιοπρέπεια. Ας στήσουμε τις αντιστάσεις μας, να μην αφήσουμε άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία αναπάντητη. Άμεση επαναπρόσληψη της απολυμένης εργαζόμενης“.
 • Στα δικαστήρια σύρθηκαν και πάλι συνδικαλιστές του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών για τις κινητοποιήσεις προηγούμενων ετών ενάντια στο κλείσιμο του ινστιτούτου. Η νέα δίκη έγινε στις 29 Φλεβάρη και οι κατηγορούμενοι σε αυτή αντιμετώπισαν ανάλογες κατηγορίες με τις προηγούμενες δίκες. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Νοεμβρίου 2015, το προεδρείο του συνδικάτου καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση με τη χαλκευμένη κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες είχε αθωωθεί σε τρεις προηγούμενες δίκες.
 • Κινητοποίηση ενάντια στην απλήρωτη εργασία που ξεκίνησε από την ιδιωτική κλινική «Νέο Αθήναιον» και κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φλεβάρη. Αξίζει να σημειωθεί πως στους εργαζόμενους της κλινικής οφείλονται δεδουλευμένα από τέσσερις ως δεκαοκτώ μήνες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι και το κλαδικό σωματείο απαίτησαν συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία δεν εμφανίστηκε για να απαντήσει στα αιτήματά τους.
 • Παράσταση διαμαρτυρίας στη «Cyta Hellas» για τις απολύσεις δύο εργαζομένων, πραγματοποίησαν οι συνάδελφοί τους και το κλαδικό συνδικάτο την Τετάρτη 24 Φλεβάρη. Για την υπόθεση αυτή έχει οριστεί τριμερής συνάντηση για τις 7 Μάρτη.
 • Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενάντια στην πώληση του Λιμένος Πειραιά πραγματοποίησαν καραβομαραγκοί και μεταλλεργάτες. Ήδη έγιναν στάσεις εργασίας την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Φλεβάρη, ενώ προγραμματίστηκαν και νέες από τις 1 μέχρι και τις 4 Μάρτη.
 • Συνέχισαν και την προηγούμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο. Άξιο λόγου είναι ότι οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει 116 ημέρες ανυποχώρητου αγώνα διεκδικώντας δουλειά με αξιοπρεπή μεροκάματα.
 • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν οι λογιστές την Παρασκευή 26 Φλεβάρη. Η παράσταση έγινε με αίτημα να αποσυρθεί ο νόμος-έκτρωμα για το ασφαλιστικό.
 • Το κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας. Στην ανακοίνωση της αναφέρει: “Αυτό το νόημα έχει η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να προχωρήσουν οι κατά τόπους εισαγγελείς μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των αγροτών που αγωνίζονται στους δρόμους. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες αφού διατηρεί τον νόμο που θεωρεί τις κινητοποιήσεις στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους ως αδίκημα, είναι ένα ακόμα βήμα στο δρόμο της συκοφάντησης, από την κυβέρνηση και τα κόμματα, όσων αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους φτωχομεσαίους αγρότες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι στο πραγματικό έγκλημα που είναι το ξεκλήρισμα μας, η ανεργία, το τσάκισμα των μισθών και των εργασιακών σχέσεων“.
 • Κείμενο θέσεων μοιράζεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακευτικών Προϊόντων, Ιατροτεχνολογικών και Συναφών Επαγγελμάτων, στο οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρονται τα ακόλουθα: “Παλεύουμε από τη θέση των δικών μας σύγχρονων αναγκών και συμφερόντων για ασφάλιση, σύνταξη, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους.- Η ασφάλιση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Άμεση επαναφορά του ΤΕΑΥΦΕ στο κράτος και κατάργηση του νόμου για τα επαγγελματικά ταμεία (σημείωση: το ΤΕΑΥΦΕ είναι επικουρικό ταμείο εργαζομένων στο κλάδο του φαρμάκου). Καμία μείωση και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών τους συντάξεων. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες όπως συντάξεις αναπηρίας, χηρείας κοκ. Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζόμενων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς, πλήρης ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας – Μείωση συνταξιοδοτικών ορίων. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Όχι στις μεσαιωνικές ελαστικές και »ευέλικτες» μορφές εργασίας. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες. Κανένα πρόγραμμα ανεργίας, πρακτική άσκηση ή πρόγραμμα μαθητείας χωρίς συντάξιμα ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι σε διακρίσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών. Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων. Με την παράδοση των δικαιολογητικών να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική. Και το κείμενο κλείνει λέγοντας: απαιτούμε τώρα, να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, κ.κλπ.) και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δισ. που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ για να αποπληρωθεί το Δ.Ν.Τ. Η ανακεφαλαιοποίηση του Δεκεμβρίου 2015, έφερε τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, με την απομείωση της αξίας της περιουσίας τους, συνέπεια της απαράδεκτης τακτικής του τζογαρίσματος των αποθεματικών σε μετοχές“.
 • Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής. Μεταλλεργάτες συνδικαλιστές σέρνονται συστηματικά σε δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία δύο χρόνια“, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Αττικής – Εργαζομένων Ναυπηγ/κης Βιομηχανίας Ελλάδος, προσθέτοντας: “Πρόκειται για μια βρώμικη βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών που στήθηκε από μηχανισμούς της εργοδοσίας στο βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού, για να τρομοκρατήσουν το συνδικάτο και γενικότερα τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Στη θέση του κατήγορου είναι επιχειρήσεις εργολάβων, ορισμένοι από τους οποίους διατηρούν στενές επαφές με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι δικαστικές διώξεις δεν είναι τυχαίες. Ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος των διώξεων είναι τυχαία. Οι εκατοντάδες μηνύσεις ήταν αποτέλεσμα της λυσσαλέας αντίδρασης της εργοδοσίας, που έκανε ότι μπορούσε για να μην μπουν στο βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού, το σωματείο και η συνδικαλιστική δράση“.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα της ΠΑΣυ Α.Μ.-Θ.

Super User

Η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση σαρώνουν την αγορά εργασίας

Super User

Κυκλοφορούντα οχήματα και τροχαία

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies