INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της Ξάνθης

Συγκέντρωση με κεντρικό αίτημα μαζικούς και άμεσους διορισμούς στα σχολεία διοργανώνουν το απόγευμα (19.00) της Πέμπτης 15 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης οι Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ.

Η κοινή ανακοίνωση των φορέων:

Ενώ η σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της, πάνω από 3000 κενά στα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν! Παράλληλα οι οικονομικοί περιορισμοί της επόμενης χρονιάς αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων στη βάση της μείωσης του κόστους. Αποκαλυπτική υπήρξε η τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας Πελεγρίνη πως αν δεν γίνουν διορισμοί, πρέπει να κλείσουν σχολεία!

Η πολιτική των μηδενικών διορισμών από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει επιβάλει στα σχολεία μας, την τελευταία πενταετία, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας αναπληρώνουν τον «εαυτό τους»,  καλύπτοντας οργανικά κενά, αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι ο μοναδικός τρόπος για την κάλυψη των κενών στα σχολεία είναι οι μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί. Αγωνιζόμαστε συλλογικά για να βάλουμε φρένο στον κατακερματισμό και τη διάσπαση!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Προς αυτή την κατεύθυνση του κατακερματισμού και του αλληλοσπαραγμού για μια θέση εργασίας σπρώχνει τους αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας με την τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα και αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Η εξαγγελία των 20.000 διορισμών σταδιακά ξεθωριάζει, μέχρι να αποσυρθεί.

Το σχέδιο του υπουργείου είναι η εξοικονόμηση προσωπικού και η μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων με κάθε τίμημα. Ξεκινά από τους αναπληρωτές, ενώ κυκλοφορούν ήδη σχέδια για «αναδιάρθρωση» της λειτουργίας των σχολείων, που αφορούν από το ωρολόγιο πρόγραμμα μέχρι τα εργασιακά δικαιώματα και των μονίμων εκπαιδευτικών.

Με τις νέες ρυθμίσεις το Υπουργείο προσπαθεί να προκαλέσει νέο εμφύλιο μεταξύ των αδιόριστων και πλήρη ανατροπή των πινάκων ώστε να τροφοδοτήσει τη πολιτική του “διαίρει και βασίλευε”.

Με την απαξίωση της προϋπηρεσίας -τίθεται πλαφόν (μέγιστο 60 μήνες προϋπηρεσία: 16,8 μόρια)- το υπουργείο Παιδείας θέλει να επαναφέρει τον σχέδιο Διαμαντοπούλου και ΕΕ-ΟΟΣΑ και να εμπεδώσει στους εκπαιδευτικούς ότι όσα χρόνια και να δουλεύεις ΔΕΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ και το κράτος ΔΕΝ έχει υποχρέωση να σε διορίσει.

Αμφισβητείται το πτυχίο ως επαρκές προσόν διορισμού.

Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά πρέπει να διεκδικηθεί με όρους συλλογικής μαζικής πάλης. Η ανυποχώρητη αγωνιστική διεκδίκηση και η συλλογική δράση είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις για να μην  επικρατήσουν ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διάσπαση.

ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • Κάλυψη όλων των κενών με ισάριθμους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Απόσυρση της τροπολογίας
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας!

 

Σχετικά άρθρα

Πορεία και κείμενο διαμαρτυρίας φοιτητών της αρχιτεκτονικής σχολής

Super User

“Ξύπνα Βασίλη” από το 2ο ΓεΛ Ξάνθης

Super User

Συμμετοχή της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης στο συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies