INDEXANTHI.GR
Αυτοδιοίκηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Επρόκειτο για διεθνή διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών με παραχώρηση 32 οχημάτων της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε., δηλαδή ουσιαστικά των δήμων, καθώς η εταιρία χρηματοδοτείται και διοικείται από τους δήμους και τους δημάρχους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η απαίτησή μας ήταν η άμεση απόσυρση του διαγωνισμού και ανοικτή συνεργασία με τη ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε., ώστε να αποδοθεί η καλύτερη και ευνοϊκότερη λύση, στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, για τους εργαζόμενους και τους δημότες. Ο πρόεδρος της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε. Εμμανουήλ Τσέπελης δήλωσε ευθαρσώς ότι άλλοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους και άλλοι δεν έχουν, όμως παρ’ όλα αυτά καλούνται όλοι οι δήμοι να παραδώσουν στον εργολάβο τη μεταφόρτωση-μεταφορά των απορριμμάτων. Επιπλέον ανέφερε ότι ήταν μία απαίτηση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε., δηλαδή των προηγούμενων δημάρχων και η σημερινή διοίκηση έχει την υποχρέωση να την εφαρμόσει, ασχέτως αν είναι προς το συμφέρον των δημοτών ή όχι. Κάποιοι δήμαρχοι του διοικητικού συμβουλίου όμως ανέφεραν ότι δε γνώριζαν το θέμα του εν λόγω διεθνούς διαγωνισμού και αποδέχθηκαν ότι αν δοθεί η υπηρεσία αυτή στον εργολάβο, το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμοι και κατ’ επέκταση οι πολίτες, θα είναι πολλαπλάσιο απ’ το υπάρχον.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε., μετά από αυτή την παρέμβασή μας που έγινε καθυστερημένα καθώς δεν γνωρίζαμε -γιατί δεν ενημερωθήκαμε από τη ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε., όπως είχαμε ζητήσει με έγγραφό μας προ εξαμήνου- δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει σύντομα, στην οποία θα κληθούμε και εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων να καταθέσουμε και να αναπτύξουμε τις απόψεις και προτάσεις μας, συνεργαζόμενοι με τη διοίκηση της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε. για την επιλογή του καλύτερου δυνατού τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όλοι οι Σύλλογοι Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη στήριξη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη και ενέργεια της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε. και θα παρεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά σε κάθε απόφαση η οποία επιβαρύνει και εναντιώνεται στους εργαζομένους και δημότες των δήμων της Περιφέρειάς μας. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους, ζητάμε από τη διοίκηση της ΔιΑΑΜαΘ Α.Α.Ε. να αποσύρει τη διακήρυξη που εκδόθηκε για την παραχώρηση των υπηρεσιών μεταφόρτωσης-μεταφοράς απορριμμάτων και να καθίσει στο τραπέζι μαζί μας για μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων της Περιφέρειάς μας.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Πιστώνονται οι λογαριασμοί 2.357 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στην Ξάνθη

Super User

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης

Super User

Δημιουργία μητρώου πολιτιστικών συλλόγων-φορέων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies