INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Τέσσερις εκδηλώσεις των Θ.Λ.Ε. στο πρόγραμμα της Παρασκευής

Τις ακόλουθες τέσσερις εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Καρναβάλι 2016 για την Παρασκευή 4 Μαρτίου:

10.00 και 12.30 – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

«Μουσική στο Μουσείο;»

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης οργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική στο Μουσείο;». Η μουσική ιστορία αν και αποτελεί μέρος της δημοσίας εκπαίδευσης, δεν διδάσκεται εκτενώς λόγω του φόρτου του σχολικού προγράμματος. Η συμβολή του μουσείου είναι επικουρική και συμπληρωματική, όμως με τρόπο βιωματικό για τους μαθητές. Επιπλέον, η Θράκη ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών έχει πλούσια μουσική παράδοση και σημαντικούς εκπροσώπους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές μπορούν να συνδυάσουν βιωματικές εμπειρίες και θεωρητικές γνώσεις για την ιστορία της μουσικής.

Απαραίτητη συμμετοχή στο τηλέφωνο 25410 25421. Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης – μουσειολόγο.

19.30 – Καπναποθήκη «Π»

Έκθεση εικαστικών «Αλληλεγγύης τέχνη»

Καλλιτέχνες από την Ξάνθη και όλη την Ελλάδα συναντώνται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Η ομαδική έκθεση εικαστικών «Αλληλεγγύης τέχνη» στοχεύει στην παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας που την έχουν περισσότερο ανάγκη, καθώς όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στις πολυσχιδείς κοινωνικές δράσεις του ιδρύματος. Οι στόχοι και ο σκοπός της έκθεσης, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα υλοποιούνται σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση από τους υπεύθυνους του ιδρύματος και πολλούς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Είσοδος ελεύθερη.

20.00 – Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης.

«Όποιος ξεχνάει χάνεται, δακρύζει όποιος θυμάται». Μια μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, με θέμα την προσφυγιά που μέσα της κλείνει πολλή Θράκη… Ένα αφιέρωμα στην εγκατάλειψη της Ανατολικής Θράκης που ολοκληρώθηκε χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά αντίστασης. Στα γεγονότα του βίαιου ξεριζωμού των κατοίκων της που παραμένουν ακόμα και σήμερα άγνωστα, ανεξήγητα και ουσιαστικά αδικαιολόγητα. Προφανώς η προσφυγιά είναι πόνος, είναι δυστυχία, είναι το ποδοπάτημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι η κατάντια του πολιτισμένου μας γένους, που δυστυχώς οι ανατολικοθρακιώτες τα γνώρισαν στην πιο βάρβαρη μορφή τους. Μια εκδήλωση θυμίαμα, σπονδή στα κόκαλα των προγόνων μας που έμειναν στα άγια χώματα της πατρίδας εκείνης.

Συμμετέχουν οι Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κρεμαστής Ρόδου «Η πρόοδος», Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης «Όλυμπος» και οι μουσικοί Νίκη Εξαδακτύλου, Αργύρης Κόκκορης, Βασίλης Σαραντινός – τραγούδι, Κωνσταντίνος Δεδούσης – κλαρίνο, Αστέριος Τράκας – βιολί, Αργύρης Κόκκορης – λαούτο και ούτι, Μιχάλης Λαουντός – λύρα, Κων/νος Μακρής – λαούτο, Βασίλης Σαραντινός – κρουστά, Ηρακλής Ψωμαδόπουλος – γκάιντα.

Με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. Είσοδος ελεύθερη.

20.00 – Σπίτι Πολιτισμού Φ.Ε.Ξ.

Αποκριάτικο μασκέ πάρτι της Φ.Ε.Ξ.

Οι μουσικοί παραγωγοί του Ράδιο Ξάνθη 93,5 οργανώνουν το αποκριάτικο μασκέ πάρτι της Φ.Ε.Ξ.

 

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση-συζήτηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Ξάνθη

Super User

Ποδηλατοδρομία στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας

Super User

Τα φετινά τμήματα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies