INDEXANTHI.GR
Παιδεία

Επιστολή των καθηγητών προς τους πολίτες της Ξάνθης

Σε προγραμματισμένη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τους λόγους της απεργίας αλλά και για θέματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο, μοιράστηκε η ακόλουθη επιστολή.

Αγαπητή συμπολίτισσα, Αγαπητέ συμπολίτη

Σήμερα, Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014, εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο Επικρατείας. Σήμερα, εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Ξάνθης και όλης της χώρας απεργούμε για να δηλώσουμε τη στήριξή μας στους υπό απόλυση συναδέλφους και συναδέλφισσές μας.

Απεργούμε γιατί η κυβέρνηση με μια μονοκοντυλιά διέγραψε 50 από τις 110 ειδικότητες στην Τεχνική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ) και στέρησε το δικαίωμα από χιλιάδες μαθητές και, κυρίως, μαθήτριες να ακολουθήσουν την ειδικότητα που διάλεξαν κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο δώρο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Απεργούμε για να δηλώσουμε την απαίτησή μας να γυρίσουν όλοι και όλες οι συνάδελφοι/ισσες μας στα σχολεία τους και να επαναλειτουργήσουν οι τομείς και τα τμήματα που καταργήθηκαν.

Βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις γιατί οι κυβερνητικές πολιτικές υποβαθμίζουν και συρρικνώνουν το δημόσιο σχολείο και διαλύουν το μέλλον των παιδιών μας. 45% είναι η μείωση των κονδυλίων για την παιδεία και πάνω από 15% λιγότερο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της χώρας. Τα σχολεία λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές, ακατάλληλα βιβλία και απαρχαιωμένα αναλυτικά προγράμματα. Στα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών σχολεία έκλεισαν ενώ βασικές δομές που υποστηρίζουν την εκπαίδευση διαλύθηκαν. Από φέτος εφαρμόζεται το νέο λύκειο το οποίο, χωρίς να εισάγει καμία βελτίωση σε προγράμματα σπουδών, βιβλία και δομές προσθέτει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις από την Α’ λυκείου. Κατά τη σχολική χρονιά που διανύουμε ενώ δεν είναι γνωστή ακόμη η ύλη και η τράπεζα θεμάτων δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί, τα παιδιά καλούνται, παρόλα αυτά να δώσουν εξετάσεις.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιχειρεί, με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, εσπευσμένα και χωρίς σχεδιασμό, να ρίξει όλες τις ευθύνες στους ώμους των εκπαιδευτικών. Μας καλεί, εμείς οι ίδιοι, να βάλουμε πλάτη ώστε να κατηγοριοποιηθούν και να κλείσουν σχολεία και να απολυθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να σταματήσουμε τώρα αυτή την πολιτική που ρημάζει το δημόσιο σχολείο και καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας. Απαιτούμε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

Όποιος/α σιωπά αναλαμβάνει και τις ευθύνες.

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Ξάνθης

 

Σχετικά άρθρα

Γιορτές νεολαίας: το πρόγραμμα της Δευτέρας

Super User

Διαδικτυακή ημερίδα από την Ε.Μ.Ε. Ξάνθης

Super User

Επτά προγράμματα από το Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies