INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Α.Μ.-Θ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με συνάντηση το πρωί (11.00) της Κυριακής 14 Απριλίου μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης (αναχώρηση λεωφορείων από την πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης στις 09.00), σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Να δώσουμε απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Γιατί φέτος συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση των Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε. στη Γιουγκοσλαβία και εβδομήντα χρόνια από την ίδρυση του Ν.Α.Τ.Ο., της πολεμικής οργάνωσης που έγραψε μια εγκληματική ιστορία γεμάτη στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε χώρες της Αφρικής, ιστορία με ψέματα, εκβιασμούς, δολοφονίες και σφαγές, με υποδαύλιση εθνικισμών, έχθρας και προβλημάτων.

Γιατί η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ στο φόντο της έντασης των ανταγωνισμών και της κλιμάκωσης της επιθετικότητας ανάμεσα σε Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε. με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής, των Βαλκανίων και της Λατινικής Αμερικής, στο φόντο της συνέχισης της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, εμπλέκει το λαό σε θανάσιμες περιπέτειες, ξεπλένει τους μακελάρηδες των λαών, στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων. Γι’ αυτό παίρνει τα συγχαρητήρια από Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε. για τον ρόλο του «ντίλερ» των Νατοϊκών και επιχειρηματικών συμφερόντων και ανακηρύσσεται σε «προτιμώμενο εταίρο» του Ν.Α.Τ.Ο. και Η.Π.Α. στην περιοχή των Βαλκανίων, ιδιαίτερα μετά την ΕυρωΝΑΤΟϊκής κοπής συμφωνία των Πρεσπών που διατηρεί ατόφια τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού και που αποσκοπούσε ξεκάθαρα στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο Ν.Α.Τ.Ο. Παίρνει τα συγχαρητήρια η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ, γιατί την ώρα που ο λαός υποφέρει, πληρώνει 4,2 δισ. ευρώ στο Ν.Α.Τ.Ο. για στρατιωτικές δαπάνες, η Ελλάδα συμμετέχει σε δώδεκα αποστολές στο εξωτερικό, ενώ αναβαθμίζονται η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, προγραμματίζονται δε νέες όπως βάση ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που έχει στόχο να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική (Βουλγαρία, Ρουμανία).

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καλούν το λαό της περιοχή σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Καλούν το λαό να μη φοβηθεί, να βγει και πάλι μπροστά. Να οργανώσει την πάλη του για το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στην υγεία, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες του. Να δυναμώσει την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, τον ρατσισμό, να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική “Χρυσή Αυγή”. Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους. Αντίθετα τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα. Να μην «τσιμπήσει» στα καλέσματα για «εθνική ενότητα – εθνική ομοψυχία», ενότητα που οδηγεί στην υποταγή του λαού στην πολιτική που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οδηγώντας στη σφαγή το λαό μας και τα παιδιά του. Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση. Με το σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!», ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της περιοχής μας, όπως και τότε την άνοιξη του 1999 έτσι και σήμερα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του Ν.Α.Τ.Ο.
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας
  • Έξω το Ν.Α.Τ.Ο. και η Ε.Ε. από τα Βαλκάνια – Ναι στην ειρήνη και στην αλληλεγγύη των λαών
  • Αποδέσμευση από Ν.Α.Τ.Ο. και Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα του ΠΑΜε Ξάνθης σε κινητοποιήσεις

Super User

Η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜε

Super User

Ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies