INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Ευχαριστίες για την αιμοδοσία

Με θέμα «Περήφανοι για τους νέους της Ξάνθης μας – προσφέρθηκαν συνολικά 1.198 φιάλες αίματος!», παραθέτουμε αυτούσιο δελτίο τύπου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης:

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται και στην μικρή μας Ξάνθη συνεχίζουμε να έχουμε μεγάλα αποθέματα «αγάπης», ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμές θερμότατες ευχές του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας το τολμηρό και πρωτόγνωρο -τουλάχιστον για την περιοχή μας -εγχείρημα των δεκαπέντε συνεχόμενων ημερών  αιμοδοσίας. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε στους μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων και τους καθηγητές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης γιατί «έδωσαν»  εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 29 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τρεις της Καβάλας από τις 22 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2014. Οι αιμοδοσίες αυτές ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του πρόσφατα αδικοχαμένου πρώην Πρόεδρου του συλλόγου της «αγάπης» Παντελή Αγγελίδη (1988-2000) από την επάρατο νόσο.

Σημειώνουμε για μια ακόμη φορά ότι συλλέξαμε αίματα που απευθύνονται για να ανακουφιστούν  παιδάκια με δύσκολες ασθένειες από ολόκληρη τη χώρα ηλικίας από λίγων ημερών έως και 14 ετών τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων. Τα αίματα που «μαζεύτηκαν» είναι αίματα αγάπης και αίματα που όπως έχουμε τονίσει και πει πολλές φορές δε μπορούν να συλλέξουν τα τοπικά νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας λόγω χρόνιας έλλειψης προσωπικού στα τμήματα αιμοδοσίας. .

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον συνδιοργανωτή των εκδηλώσεών μας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ακόμη θερμότερα τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ) για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Όλοι σχεδόν οι φορείς της εκπαίδευσης στην Ξάνθη έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή και κάθε χρόνο γινόμαστε ακόμη δυνατότεροι καταρρίπτοντας τα διάφορα επιχειρήματα ότι η δεινή οικονομική κατάσταση όλων μας επηρεάζει την προσφορά αίματος. Όπου υπάρχει υποδομή χρόνων, όπου υπάρχει καλλιεργημένη εθελοντική συνείδηση, συνεχής ενημέρωση και αναπτυγμένη κοινωνική αλληλεγγύη, τέτοιοι είδους  ισχυρισμοί καταπίπτουν. Είναι οι ίδιοι που ακόμη και στις καλές ημέρες εφευρίσκανε διάφορες προφάσεις προκειμένου να μη προσφέρουν το αίμα τους. Είναι οι ίδιοι που και πάλι μέσα σε ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών με πρωινές και απογευματινές αιμοδοσίες, με αιμοδοσίες σε ημέρες Σάββατο και Κυριακή αλλά και αργίες όπως της 25ης Μαρτίου, σε αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο τους ή σε κοντινές αποστάσεις εντούτοις πάλι δεν πρόλαβαν να έρθουν, πάλι δεν μπόρεσαν να έρθουν, πάλι είχαν δουλειές , πάλι είχαν δικαιολογίες…Δεν έχουμε την απαίτηση να μυηθούν οι πάντες στον εθελοντισμό και να προσφέρουν αλτρουιστικά. Ούτε υποχρεώνουμε κάποιους να «δώσουν» αίμα αν δεν θέλουν πόσο μάλλον αν δεν μπορούν κιόλας. Όμως είναι ανήθικο κάποιοι να έχουν βοηθηθεί στο παρελθόν είτε οι ίδιοι είτε τα οικεία τους πρόσωπα, να είναι υγιείς και εντούτοις να μην προσέρχονται καν στις κατά τόπους αιμοδοσίες. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όσο σκληρά και αν ακούγονται.

Συνεχίζοντας, απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας στου εθελοντές ιατρούς του συλλόγου, χωρίς τους οποίους δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τις αιμοδοσίες αυτές αφού η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, μας αναγκάζουν πλέον αν θέλουμε να προσφέρουμε το αίμα μας να φροντίζουμε να έχουμε και τους δικούς μας ιατρούς! Ευχαριστούμε τους ιατρούς της «αγάπης» Δημήτριο Αδαμίδη, Αρήφ Ακήφ, Αιμίλιο Γρηγοριάδη, Μαρία Καραλευθέρη, Μεμέτ Μαντζάρ, Βασίλειο Παπαδόπουλο, Δημήτριο Πετρίδη και Κομνηνό Γκάμπρα.

Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Τις ευχαριστίες μας στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για τη συνδρομή τους στις αιμοδοσίες των Λυκείων.

Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς μας τα καταστήματα PUBLIC και ηλεκτρικά ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΑΕ για τις προσφορές tablets στους μαθητές αιμοδότες.

Τις ευχαριστίες μας στη Γηροκομείο Ξάνθης για την φροντίδα εστίασης του προσωπικού της αιμοδοσίας.

Τις ευχαριστίες μας στην ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ για τη διάθεση 675 τεμαχίων σοκολατούχων ροφημάτων (ΡΟΔΟΠΑΚΙ) στους νεαρούς αιμοδότες μας.

Τις ευχαριστίες μας στην Ζυθοποιία Μακεδονίας –Θράκης ΑΕ (μπύρα Βεργίνα & τσάι TUVUNU) και στους αντιπροσώπους  της εταιρίας καλλυντικών ORIFLAME για τη διάθεση προιόντων τους στους αιμοδότες μας.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στις αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν.

Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους  στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Τις ευχαριστίες μας στην «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία» των εθελοντριών γυναικών του Κενταύρου που και πάλι μετεφέρθηκαν με λεωφορείο από το χωριό τους στην κεντρική αιμοδοσία της Ξάνθης δίνοντας το παράδειγμα ότι όποιος θέλει να προσφέρει βρίσκει τρόπο, βρίσκει χρόνο, βρίσκει και τόπο…

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 1.198 συμπολίτες από τους οποίους οι  831 ήταν άντρες και οι 367 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 671 (ποσοστό 56,01% επί συνόλου!). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 482 νέα μέλη (ποσοστό 40,23% επί συνόλου).

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες αιμοδοσίες για τα μέσα του Αυγούστου όπου από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες κυρίως στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης προκειμένου να καλυφθεί μέρος των θερινών αναγκών σε αίμα. Αν βεβαίως δε μας δημιουργήσουν προβλήματα τα κουνούπια και οι ψεκασμοί  στην Ξάνθη….Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης συνεχίζουμε όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας να αγωνιζόμαστε για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και κυρίως των νέων μας. Ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στους χριστιανούς συμπολίτες μας και κάθε επιτυχία που επιθυμούν στους μαθητές που θα συμμετέχουν σε λίγο καιρό στις Πανελλήνιες Εξετάσεις  

Κάθε σταγόνα μετράει…

 

Σχετικά άρθρα

Και η Ξάνθη στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό

Super User

Ψήφισμα για τον Γιώργο Πυργελή

Super User

Το ωράριο των καταστημάτων την περίοδο των γιορτών

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies