INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Μεξικό: Ανακοίνωση C.N.I. και E.Z.L.N. για επίθεση σε ιθαγενική κοινότητα

Ένα ακόμη ειδεχθές κρατικό έγκλημα στο Μεξικό που άφησε τρεις νεκρούς, αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών και 56 συλληφθέντες, καταγγέλλουν με την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση “προς τα εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας και τους λαούς του κόσμου” το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο και ο Εθνικοαπελευθερωτικός Ζαπατιστικός Στρατός:

Το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο, οι λαοί, οι εθνότητες και οι φυλές που το αποτελούμε, διακηρύσσουμε την αγανάκτησή μας για τη θρασύδειλη επίθεση ενάντια στην Πουρέπετσα -κοινότητα της Αραντεπάκουα στο Μιτσοακάν- που έλαβε χώρα στις 4 και 5 Απρίλη.

Ενώ μια επιτροπή κατοίκων βρισκόταν σε διαδικασία διαλόγου με την κακή κυβέρνηση της πολιτείας του Μιτσοακάν, ο κυβερνήτης Silvano Aureoles Conejo τους πρόδωσε. Ενώ η επιτροπή κατευθυνόταν προς τη Μορέλια προσπαθώντας να έρθει σε συμφωνία για την επίλυση ενός χρονίζοντος αγροτικού ζητήματος, ο Silvano Aureoles εμπόδισε τη διέλευσή τους με εκατοντάδες άντρες της μονάδας των granaderos και δεκάδες οχήματα. Έπειτα, ενώ η επιτροπή βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση, μεγάλος αριθμός της πολιτειακής αστυνομίας του Μιτσοακάν και το πολιτειακό τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας επιτέθηκαν στην κοινότητα, σπέρνοντας τον τρόμο, εισβάλλοντας σε σπίτια για να συλλάβουν κατοίκους και ανοίγοντας πυρ ανεξέλεγκτα, αφαιρώντας τη ζωή τριών κατοίκων της κοινότητας, των:

  • José Carlos Jiménez Crisóstomo (25 ετών)
  • Luis Gustavo Hernández Cuenete (15 ετών)
  • Francisco Jiménez Alejandre (70 ετών περίπου).

Επιπλέον, υπήρξε αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών από τους οποίους δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 38 κάτοικοι συνελήφθησαν από την κυβέρνηση του Μιτσοακάν στις 4 Απρίλη και 18 ακόμη στις 5 Απρίλη, με κατηγορίες για κατασκευασμένα εγκλήματα ώστε να στοχοποιηθεί η απαίτηση των δικαιωμάτων τους.

Αδερφοί και αδερφές της κοινότητας Arantepacua, ο πόνος σας για τη δολοφονία των συντρόφων είναι και δικός μας. Αγωνιζόμαστε, έχουμε τη βεβαιότητα ότι η τιμωρία των ενόχων θα προέλθει από την αξιοπρέπεια, την αντίσταση και την εξέγερση των λαών μας. Αυτό που ξέρουν να κάνουν οι λαοί είναι να σπέρνουν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη στην καταστροφή που μας φέρνουν οι ισχυροί.

Οι κακές κυβερνήσεις θεωρούν ότι διασπείροντας τον τρόμο στη γη των ιθαγενών του Μιτσοακάν, καθώς και σε μεγάλο μέρος της εθνικής γεωγραφίας, θα φιμώσουν τους λαούς και το λόγο τους, αλλά αυτό δεν θα συμβεί, καθώς τα λόγια που φωνάζουν συλλογικά σήμερα οι ιθαγενικοί πληθυσμοί γεννιούνται δικαίως από την αγανάκτηση, τον κορεσμό και την αποφασιστικότητα να μην αφεθούν να τους σκοτώσουν, να τους λεηλατήσουν, να τους διασπάσουν ή να τους εξαγοράσουν.

Από κοινού με την κοινοτική συνέλευση της Arantepacua καλούμε για

  • Την άμεση άρση της αυξανόμενης καταστολής ενάντια στην Arantepacua και των κοινοτήτων Πουρέπετσα της περιοχής
  • Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων από την κακή κυβέρνηση
  • Δικαιοσύνη για τα θύματα της θρασύδειλης επίθεσης και αποκατάσταση όλων των προκληθεισών βλαβών
  • Την τιμωρία του κυβερνήτη Silvano Aureoles και όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών των διαπραχθέντων εγκλημάτων
  • Την άμεση απόσυρση των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων από την Arantepacua, καθώς όσο παραμένουν συνεχίζεται η καταστολή των κατοίκων.

Δικαιοσύνη για την Arantepacua – Δικαιοσύνη για τον λαό Πουρέπετσα.

Για την ολική ανασυγκρότηση των λαών μας. Ποτέ πια ένα Μεξικό χωρίς εμάς.

 

Σχετικά άρθρα

Κουκούλωνε τους παιδόφιλους το ιερατείο

Super User

Αυξημένη κατά 31% η θνησιμότητα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο!

Super User

Δεν ήταν ατύχημα. Έγκλημα ήταν!

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies