INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Ανακοίνωση των γιατρών του νοσοκομείου Ξάνθης

Με τον εύγλωττο τίτλο «Το σύστημα δημόσιας υγείας καταρρέει», η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το σύστημα δημόσιας υγείας στην Ξάνθης καταρρέει. Η έλλειψη κονδυλίων και η υποστελέχωση, έχουν οξύνει τα χρόνια προβλήματα των υπηρεσιών υγείας της Περιφερειακής Ενότητας με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή αδυναμία αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και επισημάνσεις προς κάθε αρμόδιο, τα προβλήματα του νοσοκομείου Ξάνθης παραμένουν ανεπίλυτα. Το νοσοκομείο δουλεύει χάρις στο φιλότιμο των γιατρών που αγωνίζονται να το κρατήσουν όρθιο, αβοήθητοι και με προσωπικό κόστος. Το μείζον πρόβλημα εντοπίζεται τώρα στην Παθολογική Κλινική που λειτουργεί με ελλιπές ιατρικό προσωπικό, κάτω από τα όρια ασφαλείας. Οι γιατροί της δουλεύουν μέσα σε άσχημες συνθήκες, με απλήρωτες εφημερίες, καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ανώτατου χρόνου εργασίας και έχουν ξεπεράσει τα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του ιατρικού λάθους. Το έργο των γιατρών είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό. Δεν εκβιάζουν, δεν κλείνουν δρόμους για να προβάλουν τα δίκαια αιτήματα τους. Βιώνουν την πλήρη και απόλυτη εκμετάλλευση, καθώς υποχρεώνονται να εφημερεύουν πέρα από τις φυσικές αντοχές τους, ακόμα και γιατροί ηλικιακά πέραν των 60 ετών.

Το πρόβλημα της παθολογικής κλινικής είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σωρείας προβλημάτων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η 4η Υ.Π.Ε τα γνωρίζουν όλα αυτά, γνωρίζουν ότι οι λύσεις επείγουν και προσπαθούν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε.

Και όμως, κάτι κάνουν. Μέσα στα μύρια όσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, φρόντισαν να διεκπεραιώσουν ρουσφετολογικά τη μετάθεση ακτινολόγου του νοσοκομείου Ξάνθης στο Κ.Υ Καλαβρύτων . Ανέχτηκαν ή μεθόδευσαν αναρρωτικές άδειες του γιατρού από τις αρχές του χρόνου ώστε να μην εμφανιστεί στο νοσοκομείο Ξάνθης ως όφειλε, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάθεσή του. Σαν συνέπεια, η έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου αναγκάζει ακύρωση προγραμματισμένων ραντεβού και αδυναμία εκτέλεσης αξονικών τομογραφιών, υπερηχογραφημάτων, μαστογραφιών σε εξωτερικούς ασθενείς. Ενδιαφέρεται κανείς;

Μέσα στα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ξάνθης, φρόντισαν να απολύσουν τον διοικητή του. Ποιός θα ενδιαφερθεί να επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα; Δεν είναι υποχρέωση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας να αφήνει το επιστημονικό του έργο, να εγκαταλείπει τους ασθενείς και να αναλώνεται σε ατελέσφορες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με αρμοδίους και μη, για να καλύψει επείγουσες ανάγκες και χρόνιες ανεπάρκειες του συστήματος.

Το έχουμε ξαναπεί. Στην Ξάνθη η πρωτοβάθμια περίθαλψη πάσχει, ένας σημαντικός τομέας του νοσοκομείου υπολειτουργεί, το Ε.Κ.Α.Β. σέρνεται . Το Ε.Σ.Υ. παραπαίει και οι αρμόδιοι παρακολουθούν ανήμποροι, μοιράζοντας υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα αλλά χωρίς να παραλείπουν όπου μπορούν, να διεκπεραιώνουν προσωπικές εξυπηρετήσεις (κοινώς ρουσφέτια). Το σύστημα δημόσιας υγείας της Ξάνθης καταρρέει.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Δηλώσεις ζημιών για καλλιεργητές κηπευτικών

Super User

Ανακοίνωση της ΕΙΝοΚΥΞ

Super User

Νέα ιστοσελίδα για τον Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies